12.04.2019 Beograd

Vulin: Na sugestiju vrhovnog komandanta odložio sam štrajk glađu

Vulin: Na sugestiju vrhovnog komandanta odložio sam štrajk glađu Foto: Beta / MOS / Darimir Banda
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio sugestiju svog "saborca i vrhovnog komandanta" Aleksandra Vučića da odloži planirani štrajk glađu, dok takav štrajk eventualno ne otpočnu predstavnici opozicije.

"Poslušaću to. Ne lako i ne sa entuzijazmom", rekao je Vulin na konferenciji za novinare u Palati Srbija i dodao da se on ne slaže uvek sa Vučićem ali da veruje u njegove procene, jer u to veruje i Srbija.

On je rekao da su, kako se izrazio, predstavnici "novog DOS-a", odnosno Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, nameravali da upadne u Skupštinu Srbije i lokalne samouprave i blokiraju ih, započnu štrajk glađu i tako iznude ono što žele.

"Tako su hteli da prikažu i Aleksandra Vučića kao nekoga ko ne brine o tuđim životima. Ja sam uvek spreman za borbu a smatram i da je najbolje da se održe izbori", rekao je Vulin.

Na pitanje zbog čega nisu reagovale nadležne državne institucije, ako već smatra da je država ugrožena, Vulin je rekao da bi u svakoj zemlji institucije reagovale i na upad u Radio-televiziju Srbije, a da se to ovde nije dogodilo.

Odgovarajući na pitanje ko je taj ko može da izvrši državni udar, Vulin je rekao da je to svako ko pokuša da sruši legitimno izabranu vlast.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side