13.08.2017 Beograd

Vulin: MiG-ovi stižu po planu

Vulin: MiG-ovi stižu po planu Foto: Beta/ Ministarstvo odbrane
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da će avioni "MiG" stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već urađene, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potvrđena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, pre svega avionima, tenkovima i borbenim vozilima.

Vulin je ponovio da Srbija neće ulaziti u vojne saveze ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Svojim domaćinima sam rekao da smo vojno neutralni, da nema govora da ulazimo u bilo kakav vojni savez, ni u NATO, ni u ODKB, i da ćemo svakako nastaviti da se ponašamo prijateljski i naravno, u skladu sa našim interesima. Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno određenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti", izjavio je Vulin.

Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na "Međunarodnim vojnim igrama", čijoj završnici prisustvuje.

On je u ime predsednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se "zajednički potvrdi prijateljstvo" dve zemlje.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side