17.05.2017 Beograd

Vulin: Makedonski političari ne treba da traže opravdanja za sopstvene probleme u Srbiji

Vulin: Makedonski političari ne treba da traže opravdanja za sopstvene probleme u Srbiji Foto: Medija centar Beograd
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je danas makedonskim i ostalim političarima u okruženju da ne traže opravdanje za sopstvene probleme u Srbiji.

"Srbija nije opravdanje ni za čije probleme, ona može da bude samo faktor stabilnosti i da pomogne", kazao je Vulin novinarima u Beogradu.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev koji je danas u podne dobio mandat za sastav nove vlade, rekao je ranije danas da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji, ali je dodao da će se truditi da ima dobre odnose sa zvaničnicima iz Beograda.

"Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom 'makedonskom scenariju'. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1.

Vulin je odgovorio da je neprijatno slušati ružne reči o srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, dok su sa druge strane sve poruke Srbije umirujuće.

"Vučićev odnos prema Makedoniji kao premijera, i kao predsednika države će biti maksimalno dobrosusedski i sa željom da Makedonija bude stabilna, ali molimo sve makedonske političare i političare u okruženju da ne traže opravdanje za sopstvene probleme u Srbiji", kazao je Vulin.

On je dodao da Makedonija prolazi kroz teške probleme, a da Srbija dobronamerno govori istinu kako bi se stanje u toj zemlji popravilo.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.05.2017, 12:11h 'Ajde de,...

    "Vulin: Makedonski političari ne treba da traže opravdanja za sopstvene probleme u Srbiji..." ... - 'Ajde de, pa nije Zaev pričao o "srpskom scenariju" koji treba da se dogodi u Makedoniji, nego se na srpskim TV-stanicama nedeljama pričalo o "makedonskom scenariju", koji se neće dopustiti u Srbiji...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw