Vulin kritikuje BiH jer niko nije procesuiran za napad na Vučića u Srebrenici
11.07.2020 Beograd

Vulin kritikuje BiH jer niko nije procesuiran za napad na Vučića u Srebrenici

Vulin kritikuje BiH jer niko nije procesuiran za napad na Vučića u Srebrenici Foto: Beta / Darimir Banda
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovo je kritikovao vlasti Bosne i Hercegovine zbog toga što niko nije procesuiran za napad iz 2015. godine na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

"Prošlo je pet godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici. Niko nije uhapšen ni osuđen, niko u službama Bosne i Hercegovine nije ni pokušao da sazna imena nalogodavaca i izvršilaca. Niko od bošnjačkih političara nije se izvinio ili pokazao žaljenje, ćutali su baš kao što su mirno posmatrali kako rulja napada premijera Srbije", rekao je Vulin danas.

Vulin je naveo, kako je prenelo Ministarstvo odbrane, da se "Vučić tog dana držao hrabro i nije uzmicao", dok "njegovi domaćini nisu pokazali hrabrost, baš kao što nisu pokazali da žele da krivci za pokušaj ubistva budu pronađeni".

"Država koja na svojoj teritoriji ne može da rasvetli pokušaj ubistva stranog državnika ili nije država ili njena vlast podržava napad", dodao je Vulin.

Vučić, danas predsednik Srbije, na komemoraciju žrtvama srebreničkog genocida jedini put je otišao 11. jula 2015. godine. Prisutni su ga napali i verbalno i kamenicama, posle čega je delegacija Srbije napustila skup.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side