Vulin: Dostavili smo Vučiću procenu rizika po Srbiju, potrebne hitne mere
14.03.2020 Beograd

Vulin: Dostavili smo Vučiću procenu rizika po Srbiju, potrebne hitne mere

Vulin: Dostavili smo Vučiću procenu rizika po Srbiju, potrebne hitne mere Foto: Beta / Ministarstvo odbrane - Aleksandar Petrovic
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je to ministarstvo dostavilo predsedniku države i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću procenu rizika i pretnji po bezbednost Srbije i njenih građana koja zahteva donošenje hitnih mera iz njegove nadležnosti.


"Procena je da bi dalje širenje korona virusa moglo značajno ugroziti zdavlje šire populacije stanovništva a time i dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Srbiji, uključuju i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede", saopštio je Vulin na TV Pink.

Kako je Vulin rekao, iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

"Predsednik je večeras primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskorisiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanja života i zdravlja svih građana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je procena obavljena nakon pojave zarazne bolesti kovid-19 koja je izazvana korona virusom sars-kov-2, i pored do sad preduzetih mera nadležnih organa i organizacija, polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i globalne pandemije koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija.

Kako je još naveo, Ministarstvo odbrane dostavilo je predsedniku Srbije procenu rizika i pretnji po bezbednost građana na osnovu odredbe člana 88. stav 2 Zakona o odbrani.

Vulin je još poručio građanima Srbije da budu uz svoju zemlju i državu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.03.2020, 23:15h ZDRAVO i RAVNOPRAVNO

    Interes svih građana Srbije je uvođenje najblažeg stepena vanrednog stanja u trajanju od 2 meseca , i odlaganje izbora za septembar uz ravnopravne uslove nastupa na TV !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side