Vulin: Dok je predsednik Srbije Vučić Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana
09.01.2019 Banjaluka

Vulin: Dok je predsednik Srbije Vučić Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

Vulin: Dok je predsednik Srbije Vučić Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana Foto: Medija centar Beograd
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija doživljava Republiku Srpsku (RS) kao svoj spoljnoplitički prioritet, te da će RS dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na toj funkciji biti čuvana i sačuvana.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske kazao da kao što je Vučićeva politika "ojačala Srbiju, tako će ojačati i sačuvati Republiku Srpsku".

"Svaka naša akcija, svaka naša odluka je uvek vezana sa tim kako će se ona odnositi na Republiku Srpsku", rekao je on.

Vulin je kazao i da su Srbi suočeni s pretnjom 'velike Albanije', te da zato nemamo pravo da odustanemo od rešavanja srpskog nacionalnog pitanja.

"Srbi moraju da razmišljaju rešavajući srpsko nacionalno pitanje u celini, bez obzira gde žive, ali moraju da imaju jedinstven centar, i moraju da imaju jedinstven politički put i jedinstvene političke odluke. Te odluke moraju da se donose u Beogradu, moraju da se donose u zajedništvu svih Srba, ali moraju da se donose vodeći računa o svim delovima srpstva", ocenio je Vulin.

On je dodao da je Republika Srpska nastala da se "jasenovački genocid nikada više ne bi ponovio i postojanje Republike Srpske garantuje da će Srbi živeti na tim prostorima mirno i slobodno, kako treba i kako zaslužuju".

"Republika Srpska jeste moj dom i Republika Srpska je dom svih Srba, ali i dom svih ljudi koji veruju u slobodu i koji veruju da se za slobodu vredi boriti. Svim građanima Republike Srpske čestitam današnji veliki praznik, ali čestitam ga i svim Srbima, jer praznik Republike Srpske je praznik za sve Srbe, dokaz uspešnosti, borbe za slobodu i dokaz potrebe borbe za slobodu", rekao je Vulin.

Delegaciju Srbije na obeležavanju Dana Republike Srpske predvodila je predsednica Vlade Ana Brnabić, a svečanom defileu na Trgu Krajine i svečanoj akademiji u sportskoj dvorani "Borik" prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side