15.11.2018 Sankt Peterburg

Vukosavljević: Promovisanje slovenskog kulturnog nasleđa vidljivije uz povezivanje kapaciteta

Vukosavljević: Promovisanje slovenskog kulturnog nasleđa vidljivije uz povezivanje kapaciteta Foto: Beta, Ministarstvo kulture i informisanja
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je danas u Sankt Peterburgu da će organizovano promovisanje slovenskog kulturnog nasleđa biti vidljivije uz povezivanje kulturnih i turističkih kapaciteta slovenskih zemalja.

Na Međunarodnom kulturnom forumu u okviru kojeg se održava Forum slovenskih kultura, Vukosavljević je rekao da će zajednički koordinisane aktivnosti u vezi sa sertifikacijom kulturnih ruta kod Saveta Evrope doprineti popularizaciji slovenskih kultura u međunarodnim okvirima i boljem međusobnom upoznavanju slovenskih zemalja, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Vukosavljević, predsednik Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura, kazao je na početku Druge međunarodne konferencije "Kulturne rute slovenskog sveta na mapi Evrope" da se o novim, atraktivnim modalitetima predstavljanja slovenskog kulturnog nasleđa u evropskim i svetskim okvirima razgovaralo na prethodnoj sednici Uprave Foruma u Beogradu i dodao da današnja konferencija predstavlja korak napred u tom smislu, navodi se u saopštenju.

"Tokom sastanka u Beogradu složili smo se da je potrebno intenzivirati kontakte sa evropskim institucijama zaduženim za obrazovanje i kulturu, ali i sa Uneskom kako bismo bili u prilici da kandidujemo što više slovenskog kulturnog nasleđa za Uneskovu listu", kazao je Vukosavljević.

On u Sankt Peterburgu predvodi delegaciju Ministarstva kulture i informisanja na Međunarodnom kulturnom forumu koji okuplja 100 zemalja i oko 35.000 učesnika, navodi se u saopštenju.

Na marginama Foruma Vukosavljević je s ruskim ministrom kulture Vladimirom Medinskim razgovarao o mogućnostima unapređenja bogate saradnje dve zemlje, a sastao se i s direktorom Boljšoj teatra Vladimirom Urinom i predstavnicima Sankt Peterburga.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side