22.09.2018 Beograd

Vukosavljević: Posao ministra kulture i da komentariše kulturu u Srbiji

Vukosavljević: Posao ministra kulture i da komentariše kulturu u Srbiji Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je danas da je njegov posao, između ostalog, i da iznosi stavove i uverenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

 


On je navodeći javnu raspravu sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentar premijerke Srbije Anom Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocena o negativnom uticaju rijaliti programa na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu, rekao da nije očekivao toliku reakciju.

"Nisam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti", rekao je Vukosavljević za TV Prva.

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara.

Naveo je i da je premijerka "delimično u pravu" u stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takođe smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

Vukosavljević je osudio vređanje i pretnje predsednika Sindikata "Sloga" Željka Veselinovića, ocenivši da je "takav način brutalnog vređanja nedopustiv".

Predsednik Sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na nedopustiv, vurgalan i seksistički način vređao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocenio, stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim građanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".

Uvrede su juče najoštrije osudili predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i predstavnici vladajućih stranka.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.09.2018, 10:01h OBNOVA KULTURE (1)

    Podrška ministru u sprečavanju primitivizma i pornografije na TV ! Ako baš mora da se prikazuje sadržaj sa scenama seksa, krvi, nemorala,... onda posle 23h.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side