Vukadinović: Stranci nas privode dijalogu držeći nas za uši kao dečicu
14.11.2019 | 13:42h ► 14:20h Beograd

Vukadinović: Stranci nas privode dijalogu držeći nas za uši kao dečicu

Vukadinović: Stranci nas privode dijalogu držeći nas za uši kao dečicu Foto: Medija centar Beograd
Nestranački poslanik u republičkom parlamentu i član odborničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović izjavio je danas da to što treba da dođu strani predstavnici da nas privedu dijalogu držeći nas kao dečicu za ruke ili za uši govori koliko atmosfera u društvu nije normalna.

On je rekao na konferenciji za novinare da "nije u redu i nije normalno da pored živog palamenta i predsednice skupštine dva bivša člana evropskog parlamenta posreduju između vlasti i opozicije, kao i da je to indikator ozbiljne krize".

Poručio je da će kao predstavnik opozicije učestvovati u dijalogu sa vladajućim partijama uz posredovanje Evropskog parlamenta, čija delegacija danas dolazi u Beograd, "zato što je Skupština uz sve svoje mane najmanje loše mesto za polemike ili dijalog, ali da neće učestvovati u fingiranju tog dijaloga u bilo kom formatu".

Vukadinović je još rekao da će "za sada učestvovati u dijalogu da bi se bar malo unapredili ne samo izborni uslovi nego i politička atmosfera u zemlji, iako nije 100 odsto siguran u dobre namere domaćih učesnika iz redova vlasti, da ne koriste učešće u takvom dijalogu kao dokaz neke njihove velike demokratičnosti i milosrđa da se takvi razgovori vode".

"Odazvaću se dijalogu u ime poslaničkog kluba sa idejom da koliko mogu doprinesem smirivanju tenzija i otvorenog neprijateljstva i zle krvi koja postoji na domaćoj političkoj sceni, za šta je najodgovornija vlast, a i deo opozicije koji naseda i prihvata tu vrstu igre. Suviše smo u ozbiljnim problemima kao zemlja da bi bili taoci bilo čije sujete. Treba da se razgovara, narodna Skupština je mesto gde treba da se ti razgovori vode, a to što treba da dođu strani predstavnici da nas privedu dijalogu držeći nas kao dečicu za ruke ili za uši govori koliko atmosfera u društvu nije normalna", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da ukoliko nema dijaloga u Skupštini on se izliva na ulice, sa posledicama kakve za sada možemo da vidimo preko televizija iz drugih zemalja u svetu, "ali nikada se ne zna kada može da se prelije i na naše okruženje".

 

Vučić nonšalantno krši nadležnosti predsednika republike kao da je sultan

Vukadinović je naveko kao primer kako se ne poštuju institucije i kako kršenje nadležnosti utiče na milione građana Srbije i izjava predsednika republike Aleksandra Vučića u emisiji "Upitnik" na RTS-u kada je "na svoj uobičajen način površno i neozbiljno, ignorišući i svoje nadležnosti i procedure kojih se treba držati, rekao da smo sve bogatiji zbog čega ima sve više automobila i zagađenja, "zbog čega ćemo zabraniti euro 3 motore - da bi zaštitili vazduh".

Vukadinović je na konferenciji za novinare u republičkom parlamentu rekao da nije posao predsednika republike da se bavi takvim stvarima, pri čemu nije jasno da li formulacija "da zabranimo euro 3 motore znači i njihovu zabranu uvoza".

On je rekao da na tom primeru građani Srbije mogu da vide "kako se sistematski ugrožava ugled institucija i kako predsednik spontano i nesvesno, pored svih drugih tema za razgovor izlazi iz okvira svojih nadležnosti i objavljuje to kao neki sultan".

"Pri tome čak milioni takvih automobila voze se Srbijom, najveći broj modela ima taj model motora ili niži, i ovim nehajnim rečima predsednika Srbije oni će biti proterani. Nije u nadleznosti predsednika da to govori. To je direktan udar na budžet građana Srbije koji se tako nehajno lansira i izaziva se panika", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da pri svemu tome "saobraćajna isparenja čine ukupno sedam odsto štentnih gasova u Srbiji, dok su glavni zagađivaci na drugoj strani, pre svega fosilna goriva".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side