17.04.2018 Beograd

Vukadinović: Puno razloga za izlazak iz Skupštine Srbije

Vukadinović: Puno razloga za izlazak iz Skupštine Srbije Foto: Beta / Ana Slović / DS
Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe "Pokret za spas Srbije-Nova Srbija" izjavio je danas da ima puno razloga za izlazak opozicije iz parlamenta i jako malo za ostanak. On je agenciji Beta rekao da se praksom vladajuće većine da podnosi "fantomske" amandmane "ulazi u zonu" bojkota i napuštanja sednica i bez ozbiljne objave, jer opozicija u sali ne sedi, pošto je besmisleno slušati obrazlaganje tih amandamana.

"Uskoro više neće biti pitanje da li treba izaći, jer korak po korak oni zapravo izguravaju opoziciju, ali ne znam da li im je to namera ili zato što ne mogu da čuju ni malo kritickog glasa koji postoji", kazao je Vukadinović.

On je istakao da se mora uspostaviti jasna komunikacija parlamentarne opozicije, a onda parlamentarne i vanpralamentarne opozicije.

"Komunikacija je užasno loša i jako je teško i parlamentarnu opoziciju okupiti. Potrebni su stalni sastanci šefova i predstavnika poslaničkih klubova i da se reaguje jedinstveno kao što smo to učinili prošle nedelje, kada je sa sednice udaljem poslanik SDS Marko Đurić "kada je u znak solidarnosti sednicu napustilo više opozcionih poslanika", rekao je Vukadinović.

PSG je juče pozvao poslanike koji "stvarno predstavljaju građane i koji poštuju instituciju Narodne skupštine" da sednice organizuju "na slobodnim trgovima i ulicama, sa ljudima koji traže slobodu i pravdu", a da u zgradi parlamenta ostanu samo poslanici vladajuće stranke.

Njih je na poziv navelo to što je vladajuća većina ponovo podnela veliki broj amandmana na prvu tačku dnevnog reda na koji će biti utrošeno gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se neće govoriti o preostalim zakonima sa dnevnog reda.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side