Vukadinović: Ministarvo odbrane dalo 2018. saglasnost Krušiku za izvoz mina u Jermeniju
19.11.2019 Beograd

Vukadinović: Ministarvo odbrane dalo 2018. saglasnost Krušiku za izvoz mina u Jermeniju

Vukadinović: Ministarvo odbrane dalo 2018. saglasnost Krušiku za izvoz mina u Jermeniju Foto: Medija centar
Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je na poslaničko pitanje u vezi afere Krušik - "ko nije dao dozvolu na već sklopljeni ugovor Krušika za izvoz mina u Jermeniju 2018. godine" dobio odgovor od Ministarstva odbrane, da je to ministarstvo dalo sagalasnost, čime su ostala još dva ministarstva - inostranih i unutrašnjih poslova, od kojih još čeka odgovor na isto pitanje.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Vukadinović je rekao da je ranije dobio zvaničan odgovor od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, da to ministarstvo nije dalo "Krušiku" dozvolu za izvoz mina, jer nije bilo saglasnosti od onih čija je saglasnost potrebna, a to su ministarstva odbrane, unutrašnjih i spoljnjih poslova i BIA.

"Iz Ministarstva odbrane dobio sam odgovor da je na zahtev Holding Korporacije 'Krušik' za izvoz minobacačkih mina u Jermeniju nakon razmatranja data saglasnost i pozitivno je odgovoreno 13. aprila 2018. godine. Sada se krug sužava, imamo još dve institucije od kojih se taj odgovor očekuje i gde je očito zapelo, ili u MUP-u ili u Ministarstvu spoljnih poslova, nadam se da se BIA nije mešala", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da je važan odgovor na pitanje "ko to onda odborenje nije izdao i posebno značajno sa kojim obrazloženjem nije izdato", s obzirom na to da je saglasnost za izvoz istih mina kasnije data prvatnom posredniku.

"Ovaj način koji upražnjavam nekome će se učiniti da je sporo ali mislim da je dobro da se neke stvari isteraju na čistac. Drugačije je kada ministar usputno odgovori na pitanje novinara na konferenciji za novina a drugo kada institucija mora da odgovori zvanično i stavi pečat", rekao je Vukadinović.

On je rekao i da je "ovo vrh ledenog brega ili končić koji može da raspara ili pokaže sliku kako je funkcionisala stvar sa namenskom industrijom i njenim poslovima koji su važni za svaku državu i da treba biti pažljiv, oprezan i uporan u isterivanju stvari na čistac".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side