Vučiću uručena nova rezolucija o Srebrenici s elementima ruske
01.07.2015 Budimpešta

Vučiću uručena nova rezolucija o Srebrenici s elementima ruske

Vučiću uručena nova rezolucija o Srebrenici s elementima ruske Foto: Beta/Miloš Miškov
Premijeru Aleksandru Vučiću uručena je danas nova, izmenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, u koju su uneti elementi ruske rezolucije, potvrđeno je Tanjugu iz najmanje dva izvora.

Prema izvorima Tanjuga, Vučić je novi tekst britanske rezolucije dobio po dolasku u Budimpeštu, gde danas sa Viktorom Orbanom predsedava zajednočkoj sednici dve vlade.

U prvoj varijanti britanskom rezolucijom osuđen je zločin počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, koji je označen kao genocid.

Ruskom rezolucijom osuđuju se "najteži zločini koji zabrinjavaju međunarodnu zajednicu kao celinu, a koji su počinjeni tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji nad osobama različitog etničkog porekla i veroispovesti". 

Beogradski Blic saznaje da je u novom tekstu ublažen deo na koji je premijer Vučić imao primedbu, a koji se odnosio na seksualne zločine.

U novom tekstu britanske rezolucije sada piše da su seksualne zločine činili svi učesnici u konfliktu, a naglašeno je da postojanje genocida ne sme da se negira.

Prema Blicu, Vučić razmišlja da 7. jula prisustvuje sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rezoluciji o Srebrenici.

autor: MI izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side