Vučić: Trifunović kafanski izmišlja, verujem da će tužilaštvo reagovati
14.10.2019 | 13:40h ► 13:46h Beograd

Vučić: Trifunović kafanski izmišlja, verujem da će tužilaštvo reagovati

Vučić: Trifunović kafanski izmišlja, verujem da će tužilaštvo reagovati Foto: Beta / Dragan Gojić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tvrdnja predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da mu je nuđen novac da bude konstruktivna opozcija "kafanska izmišljotina i laž koju ni pas s maslom ne bi progutao" i kako veruje da će tužilaštvo ispitati takvu tvrdnju.

"A zašta da mu platimo, da izađe na izbore. Što se mene tiče ne mora niko od njih da izađe na izbore", rekao je Vučuć za Televiziju Pink.

On je odbacio navode iz opozicije da će bojkot izbora dovesti u pitanje legitimit rezultata izbora.

"Kakav nedostatak legitimiteta, kad izađe oko pedeset odsto birača", naveo je Vučić.

On je rekao i da je pogledao snimak po kojem Dragan Đilas, tada šef Narodne kancelarije predsednika dražave Borisa Tadića, preti saobraćajnom policajcu, navodeći da je to bahatost u kojoj se drugi vide čak i kao "niža rasa".

Prema njegovim rečima, bahatih ima i "kod nas", ali moraju da znaju, naglasio je, da će imati konsekvence.

"Mislite da nema onih koji se tako ponašaju, a pozivaju na to da navodno imaju moju podršku", rekao je Vučić.

 

Vučić o štrajku taksista: Vlada ne sme da donosi odluke pod pritiskom, problem rešiti dogovorom

Govoreći o štrajku taksista u Beogradu Vučić je ocenio da Vlada Srbije ne sme da donosi odluke pod pritiskom, jer bi, kako je ocenio, i drugi na taj način mogli da traže ispunjenje svojih zahteva.
"Molim taksiste da razmisle da pronađemo rešenje za njihove probleme, da njima ne bude teško da kažu da prekidaju štrajk - a nama da ne bude teško da deo stvari prihvatimo", izjavio je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je ocenio da treba "stišati strasti" i rešiti problem taksista dogovorom.

Kako je on kazao, taksistima upućuje "molbu za još većom odgovornosti i ozbiljnosti" da se prevaziđu njihovi problemi i najavio da će država da pomogne taksistima, između ostalog oko plaćanja poreza i sređivanja vozila.

"Neki nam kažu 'zašto ih ne pohapsite', ali mi imamo slučaj ubijenog Ranka Panića 2008. godine kada nam režim Borisa Tadića nije dozvolio da šetamo - nije nam dozvolio ono što mi njima dopuštamo", istakao je Vučić.

 

Trovanje albanskih članova CIK-a priča za malu decu da bi se naudilo Srpskoj listi

Predsednik Srbije rekao je da su navodi o trovanju albanskih članova Centralne izborne komisije (CIK) izbornim materijalom iz centralne Srbije "smešne priče za malu decu" sa ciljem da se nanese šteta Srpskoj listi.

"To su tupave priče koje je smislio neki kreten da naudi Srpskoj listi. Ako zabrane Srpsku listu, da li će i narod da zabrane? Ovo je jedan od mojih poslednjih poziva da civilizovano prihvate izborne rezultate. Nama nijedan glas nije potreban, ali nemojte da pravite kao 1990. godine jednonacionalno trovanje", rekao je Vučić. 

On je ocenio da je suština cele priče da Srpska lista bude proglašena terorističkom organizacijom i da Priština za to dobije međunarodnu podršku.

"Mogu da se zanose time ali iza izbacivanja Srba (iz institucija) - znate šta sledi. Organizovaće se na drugačiji način i svi ćemo imati problem. Moje upozorenje međunarodnoj zajednici i moja molba prištinskoj strani je da se urazumi. Da shvate da ukidanje demokratije ne vodi ničemu i da se jasno zna ko su predstavnici Srba na Kosovu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se to protivi čak i zakonskim rešenjima Kosova i da bi svako izbacivanje legalnih i legitimnih predstavnika Srba iz institucija bilo igranje demokratijom i opstankom naroda, tim pre što je Srpska lista dobila podršku 96 odsto građana izašlih na izbore. 

Govoreći o mogućnosti nastavka dijaloga sa Prištinom, Vučić je rekao da prvo treba da se formira nova Vlada Kosova i da se on nada da će biti dovoljno razuma da se ide ka kompromisu.

On je kritikovao izjave pobednika kosovskih izbora Aljbina Kurtija da neće biti moguće da se razgovara o podeli i rekao da je potrebno da se Priština malo spusti na zemlju, jer nije Vašington, odnosno da ne treba samo da govori šta sve neće biti moguće.

Vučić je rekao da bi svaka eventualna odluka da se neko ministarsko mestu u budućoj Vladi Kosova dodeli nekoj srpskoj stranci, koja nije bila na Srpskoj listi, bila protiv interesa srpskog naroda na Kosovu, i da će uslediti reakcija koja će imati i podršku Srbije. 

"Time se pod noge baca i Briselski sporazum i dovodi u pitanje... Ako Srbi izađu iz institucija, šta ćete onda da radite? Da zavodite okupaciju, da šaljete snage u svako srpsko selo? Moći ćete, ali samo donekle", rekao je on.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side