Vučić: Srbija želi u EU, želimo konkretan odgovor
06.05.2020 Beograd

Vučić: Srbija želi u EU, želimo konkretan odgovor

Vučić: Srbija želi u EU, želimo konkretan odgovor Foto: Beta/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na Samitu EU Zapadni Balkan Srbija potvrdila svoje opredeljenje za članstvo u EU.


"Mi bismo želeli da se manje priča o perspektivi, a više o procesu proširenja. Srbija želi da bude u EU i želimo da imamo tu vrstu konkretnog odgovora", rekao je Vučić.

Dodao je u izjavi za RTS da su tri teme bile dominantne na današnjoj video konferenciji, a to su ekonomski oporavak nakon pandemije, nastavak reformi i proces približavanja EU.

"Za nas je EU strateški cilj, ali ja neću nikome da se dodvoravam i da pričam protiv Kine i Rusije", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije naveo je da je od Evropske unije tražio više grantova nego zajmova, ali da će Srbija "očigledno imati najveći rast u Evropi" nakon pandemije.

On je na konferenciji od EU tražio izuzetak za proizvodnju čelika, što je bitan deo srpske industrije, te da je dobio potvrdu od evropskih lidera da će to biti razmatrano.

"Nama je Smederevska čeličana najveći izvoznik, suština našeg ekonomskog rasta", naveo je on.

 

Nema tog nasilja koje neko može da primeni da bi došao na vlast u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da "nema tog nasilja koje neko može da primeni" da bi došao na vlast u zemlji.

On je za Radio televiziju Srbije ocenio da su "de fakto četiri meseca prošla u odlaganju" izbora u Srbiji a da to nekome "opet nije dovoljno".

"Pred nama je teška izborna kampanja. Lično ću se truditi da pozitivnim porukama a ne uvredama i pretnjama kojima sam svakodnevno izložen, pokušam da kao jedan od najodgovornijih, podignem lestvicu na viši nivo", rekao je predsednik Srbije.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side