07.12.2017 | 11:38h ► 12:20h Beograd

Vučić: Srbija ne menja stav prema palestinskom narodu

Vučić: Srbija ne menja stav prema palestinskom narodu Foto: Beta/AP/Darko Vojinović
Palestinski ambasador Mohamed Nabhan obavestio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića o reakciji Palestine na odluku američke administracije o priznanju Jerusalima za glavni grad Izraela a Vučić je izrazio nepromenjen stav Srbije prema prijateljskom palestinskom narodu, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je ambasador Nabhan preneo Vučiću pozdrave predsednika Mahmuda Abasa i obavestio ga o nepromenjivoj odluci palestinske države da čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i da u međnarodnim organizacijama glasa protiv članstva Kosova.

Uz zahvalnost za takav stav i prijateljstvo prema Srbiji Vučić je rekao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će njena spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Dvojica sagovornika su razgovarali o mogućnosti školovanja palestinskih studenata u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

 

Srbija posvećena razvoju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa ambasadorom Crne Gore Branislavom Mićunovićem da je Srbija posvećena daljem razvoju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom.

Prema rečima dvojice sagovornika, dve zemlje su opredeljene za podsticanje unapređenja ekonomske saradnje, dok je prioritet dat njihovom infrastrukturnom povezivanju, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Mićunović su istakli da će Srbija i Crna Gora nastaviti da se međusobno podržavaju na evropskom putu, kao i da će svojom saradnjom dati značajan podsticaj inicijativama za ekonomski napredak celog regiona, dodaje se u saopštenju.

 

Vučić i Kif o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Tema susreta bilo je "i jačanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i snaženje odnosa po pitanju bezbednosti i zajedničke borbe protiv terorizma", saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić je, u svetlu regionalnih odnosa, još jednom istakao da je prioritet Srbije da održi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

Vučić je izrazio nadu da će sledeći Samit Berlinskog procesa, čiji je domaćin Velika Britanija, značiti korak napred u regionalnoj saradnji.

Kif je istakao da Velika Britanija želi da na dnevnom redu tog samita budu teme koje će doprineti boljem povezivanju regiona, ali i njegovoj većoj bezbednosti.

Ambasador je obavestio Vučića i o toku pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i naglasio da to ne umanjuje podršku evropskom putu Srbije.

 

Vučić i ambasador Pakistana o mogućnostima za jačanje saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Pakistana Sajed Adil Gilani založili su se tokom današnjeg sastanka u Beogradu za jačanje političkog dijaloga dve zemlje i unapređenje saradnje.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, ambasadsor Gilani je rekao da se "tokom nekoliko meseci otkako je u Srbiji, uverio u snagu liderstva predsednika Vučića, koje doprinosi političkom i ekonomskom napretku zemlje".

Vučić je istakao da je za Srbiju značajno da razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta.

U razgovoru su razmotrene i ideje za obeležavanje 70. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Pakistana, kao mogućnosti da se i na taj način ukaže na potrebu veće saradnje, dodaje se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side