19.09.2019 Beograd

Vučić sa šefom Misije UN na Kosovu: Očekujemo da će Srbi moći slobodno da biraju svoje predstavnike

Vučić sa šefom Misije UN na Kosovu: Očekujemo da će Srbi moći slobodno da biraju svoje predstavnike Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom razgovora sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN i šefom Misije UN na Кosovu Zahirom Taninom da očekuje da će međunarodni predstavnici pomoći da ti izbori proteknu mirno i da će Srbi moći da iskoriste pravo da "slobodno biraju svoje predstavnike, koji će da štite njihove interese".

Kako se u saopštenju navodi, na sastanku se razgovaralo o situaciji na Кosovu, povodom pripreme izveštaja generalnog sekretara UN o radu UNMIК, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru.

Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIК, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja Kosovo, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je, kako je ocenio, daleko od mirne i stabilne, uz česte napetosti i incidente.

"Prisustvo UN, odnosno UNMIК, kao i drugih međunarodnih misija na Кosovu, više je nego potrebno kao garancija bezbednosti srpskog naroda", kazao je Vučić.

Vučić je zahvalio Taninu za dosledno zalaganje UNMIК za poštovanje Rezolucije 1244 UN.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side