11.01.2017 | 12:33h ► 14:08h Mumbaj

Vučić sa glavnim ministrom indijske države Maharaštra o saradnji

Vučić sa glavnim ministrom indijske države Maharaštra o saradnji Foto: Beta/Vlada Srbije
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Mumbaju s glavnim ministrom indijske države Maharaštre Devendrom Fadnavisom o poboljšanju saradnje u poljoprivredi, prerade semena i preradi hrane, i o dolasku indijskih investitora u Srbiju.

Tema razgovora bile su i zajedničke kompanije u sektoru informacionih tehnologija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je istakao da bi bilo veoma važno raditi na uzajamnoj promociji Srbije i Indije kao turističkih destinacija.

"Ovo će biti novi zamah u našoj saradnji, naročito u oblasti poljoprivrede" rekao je Fadnavis i dodao da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Indiju velika mogućnost za srpske kompanije.

Vučić i Fadnavis su se dogovorili o formiranju zajedničkih timova koji će istražiti sve mogućnosti saradnje Srbije i Maharastre, desete najmnogoljudnije države na svetu.

Vučić je pozvao Fadnavisa da s delegacijom indijskih privrednika poseti Srbiju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u Mumbaju, u Indiji, s predstavnicima kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju, razgovarao o mogućnostima za saradnju, saopštila je Vlada Srbije.

Direktor "Pinnacle industries", Sudir Mehta reko je da su indijski investitori zainteresovani za jačanje ekonomske saradnje u oblasti infrastrukture, obnovljive energije, informacione tehnologije, poljoprivrede, bankarstva i turizma, naučno-tehničke saradnje i tekstilne industrije.

Naglasio da je od 2013. do 2015. godine skoro udvostručila trgovinska razmena Indije i Srbije, ali je to i dalje nedovoljno.

Vučić je indijske privrednike obavestio o ekonomskim reformama svoje vlade u poslednje dve godine, i o merama podrške stranim investitorima.

Vučić je istakao da je zbog ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, Turskom, SAD, i sa zemljama Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, Srbija veoma interesantna za direktne strane investicije.

Indijski privrednici smatraju da je Srbija, pored dobre investicione klime, i geografski veoma zanimljiva za njihove poslove zbog mogućnosti da za kratko vreme svoju robu dostave do evropskog i ruskog tržišta, piše u saopštenju.

Vučić trodnevnu posetu Indiji završava sutra, kada će biti na otvaranju poslovnog dana Mumbajske berze.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw