04.12.2017 | 12:40h ► 15:47h Beograd

Vučić razgovarao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Južne Koreje

Vučić razgovarao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Južne Koreje Foto: Beta / Dragan Gojić
Zamenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Ćo Hjun u razgovoru s presednikom Aleksandrom Vučićem rekao je da je njegova zemlja zainteresovana za koncesiju beogradskog aerodroma i uspostavljanje direktne avio-linije između Seula i Beograda, saopštila je kancelarija predsednika Srbije.

Ćo Hjun je Vučiću uručio pismo korejskog predsednika Mun Đeina u kojem se navoda da je "pod izvanrednim vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju i da zato korejske kompanije pokazuju veliki interes za poslovanje u Srbiji i stvaranje partnerstava sa srpskim kompanijama".

"Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine, naše dve zemlje su kontinuirano jačale političke, ekonomske i kulturne veze. Nadam se da u narednim godinama možemo i dalje da širimo obostrano korisnu saradnju", navodi se u pismu južnokoreskog predsednika.

Vučić je izrazio zahvalnost korejskim kompanijama koje su investirale u Srbiji, ne samo na otvaranju novih radnih mesta, već i na prenošenju radne etike srpskim radnicima, navodeći i da je Južna Koreja svojevrstan model za ekonomske reforme u Srbiji.

Srpski predsednik je zahvalio i na korejskim donacijama u visini od šest miliona dolara, a posebno na nesebičnoj pomoći za odgovor na migrantsku krizu.

Vučić i Ćo su izrazili nadu da će se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizovati mirnim putem i kroz dijalog.

 

Vučić najavio veću podršku osobama sa invaliditetom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će budžeti za podršku osoba sa invaliditetom biti sve veći iz godine u godinu.

Na obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Vučić je najavio veću i snažniju podršku osobama sa invaliditetom.

"Samo ljudi i njihova marljivost predstavljaju ono što jednu zemlju razlikuje od drugih zemalja. Ponosan sam što živim u istoj zemlji u kojoj živite i vi. Danas kada se vidi da stvari polako idu na bolje možete računati na našu snažniju podršku jer hoćemo da pokažemo da ne pravimo razliku među građanima", kazao je Vučić u Palati Srbije.

On je rekao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je izjednačila nagrade za paraolimpijce i olimpijce i dodao da su svojim sportskim uspesima paraolimpijci najviše doprineli podizanju ugleda Srbije u "najrazvijenijim protestanskim zemljama".

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević je rekao da je unapređenje položaja i zaštita prava osoba sa invaliditetom jedan od prioriteta tog resora.

"Prvi pravac naše saradnje ogleda su u učešću predstavnika udruženja osoba sa invaliditetom u radnim grupama za izradu zakonskih rešenja i drugih akata, drugi pravac kroz finansijsku i stručnu pomoć ministarstva programima udruženja osoba sa invaliditetom", kazao je on.

Đorđević je dodao da će Ministarstvo za rad i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije nastaviti partnerski odnos na sprovođenju Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

 

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Austrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Austrije Johanesa Ajgnera.

Vučić je zahvalio ambasadoru Ajgneru zbog dobre saradnje i jer su tokom njegovog mandata razmenjene posete najviših zvaničnika dveju zemalja i pokrenuto nekoliko zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, saopštilo je Predsedništvo.

Austrijski ambasador je rekao naglasio da njegova zemlja snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side