20.11.2017 | 12:51h ► 13:15h Beograd

Vučić razgovarao sa Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i evrointegracijama

Vučić razgovarao sa Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i evrointegracijama Foto: Beta/ Branislav Bozic
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci te fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

Vučić je rekao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u EU, dodavši da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda, saopštilo je Predsedništvo.

Predsednik Srbije je rekao i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

U saopštenju je navedeno da je Aleks Soroš ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.


Vučić: Velika očekivanja Srbije od bugarskog predsedavanja EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija ima velika očekivanja od bugarskog predsedavanja Evropskom unijom u prvoj polovini 2018. i izrazio nadu da će proširenje EU tada biti među prioritetima, saopštila je njegova kancelarija.

Vučić je u telefonskom razgovoru premijeru Bugarske Bojku Borisovu zahvalio zbog podrške njegove zemlje evrointegraciji Srbije.

U saopštenju se navodi da su se Vučić i Borisov saglasili o važnosti unapređenja vladavine prava, kao dobrog signala stranim investitorima.

Tema razgovora je bila i saradnja u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke. Sagovornici su navela da je naredni sastanak Saveta, u Beogradu početkom decembra, prilika da se više uradi na povezivanju regiona.

Vučić i Borisov su razmotrili napredak infrastrukturnih i energetskih projekata - autoput Beograd-Sofija i "gasna interkonekcija", razvoj železničkog i drumskog saobraćaja između Srbije i Bugarske.

 

Aleks Soroš: Sa Vučićem o jačanju otvorenog društva u Srbiji

Zamenik predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleks Soroš zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na razgovoru o jačanju otvorenog društva u Srbiji i evropskim integracijama.

"Hvala vam na prilici da razgovaramo o jačanju otvorenog društva u Srbiji i evropskim integracijama" napisao je Soroš na svom nalogu na Tviteru.

Vučić i Soroš danas su u Beogradu, kakao je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, razgovarali o regionalnoj saradnji i podršci te fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side