Vučić razgovara sa Tadićem o formiranju vlade
10.04.2014 Beograd

Vučić razgovara sa Tadićem o formiranju vlade

Vučić razgovara sa Tadićem o formiranju vlade Tanjug (arhiva)
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić danas će o formiranju vlade razgovarati sa predsednikom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem.

Naprednjaci su pregovore počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, da bi dan kasnije u sedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.

Na sastanku naprednjaka i socijalista dominantna tema bila je ekonomija, a očekuje se da to bude najvažnije pitanje i u razgovorima sa Tadićem.

Tadić je pre razgovora poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan. 

Napominjući da svoje političke ciljeve nije menjao od početka bavljenja politikom do danas, Tadić je Tanjugu rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, između ostalih i SNS.

"Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS, a uslov za saradnju je da se o ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspeh. To se pre svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovođenja sektorskih reformi ključnih za dalji proces evrointegracija", rekao je Tadić. 

Na mesto u vladi za sada izvesno može da računa predsednik SDPS Rasim Ljajić, kao i ministar finasija Lazar Krstić, za kog je Vučić više puta rekao da želi da ostane u vladi.

autor: MP izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.04.2014, 22:41h peter gud

    Vucicu !? zar i ti sine BRUTE?nije valjda da ti je stalo do njegovog misljenja ili saradnje? ZAR tadic nije pokazao i dokazao koliko /NE/ume,i treba ponovo da nas odvede u bulu.gubis simpatije i glas moj ali i mnogih drugih.ostavi se rizika i eksperimenata sa negativnim.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side