21.08.2017 | 13:00h ► 13:17h Beograd

Vučić: Osoblje povučeno zbog ofanzivnog obaveštajnog delovanja

Vučić: Osoblje povučeno zbog ofanzivnog obaveštajnog delovanja Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučeno da se osoblje ambasade iz Makedonije povuče jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.


Vučić je novinarima u Bariču, kod Beograda, rekao da je za tu odluku bilo nekoliko razloga ali da su "nadležni organi" ustanovili to i predstavili i njemu i Vladi Srbije dokaze o takvom delovanju.

"Mi ćemo nastaviti da razvijamo prijateljske odnose Beograda i Skoplja. Naše je samo da naši ljudi budu pripremljeni i spremni i da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonaca, ali i da znamo kako je delovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do pre nekoliko meseci", rekao je Vučić.

On nije želeo da iznese više detalja ali je rekao da će "za sedam do deset dana sve biti uobičajeno".

Vučić je kazao da će Srbija štititi svoj interese i da će graditi dobre odnose Beograda i Skoplja, ali da će ti odnosi morati da budu zasnovani na uzajamno poštovanju.

"Čekaćemo odluku da li će Albanci da pokušaju da uvrste Kosovo kao članicu Uneska. Tada ćemo čekati da vidimo šta će da kažu i Skoplje i Podgorica i mnogi drugi. Naš je posao da zaštitimo interes Republike Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da će se Srbija ponašati tako da ne uradi ništa protiv interesa drugih naroda i zemalja.

"Ima tu naravno različitog delovanja i mešanja i nekih drugih sila. Naše je da se pripremimo i da umemo da odgovorimo, da umemo da zaštitimo naše delovanje od uticaja spoljnog faktora, ali i da zaštitimo sebe od uticaja svih spoljnih faktora", rekao je Vučić.

Upitan da li je reč o Rusiji, Vučić je kazao da u ovom trenutku nije pomislio na Rusiju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw