10.01.2018 Beograd

Vučić: Opozicija izmišlja neistine o izbornoj krađi

Vučić: Opozicija izmišlja neistine o izbornoj krađi Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da opozcija izmišlja neistine o izbornoj krađi jer zna da i ove izbore gubi, a da će pobediti lista "Aleksandra Vučić - Zato što volimo Beograd".

Prednost SNS u odnosu na ostale stranke bila je dva odsto, a danas je znatno veća jer je opozicija slala loše poruke, poruke mržnje, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva SNS, komentarišući navode opozicije da naprednjaci planiraju izbornu krađu na izborima u Beogradu.

Pokret slobodnih građana ocenio je večeras da je SNS svesna da jedino novom izbornom krađom može da ostane na vlasti i da je to razlog što je danas, suprotno zakonu, izglasala da većinu u Izbornoj komisiji Grada Beograda čine naprednjaci. SNS je nakon toga u saopštenju odbacila te tvrdnje.

Pokret je u saopštenju naveo da je Zakon o lokalnim izborima u članu 13. stav tri odredio da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu organa za sprovođenje izbora, ali da od danas SNS protivzakonito ima predsednika i devet članova.

SNS je navela da je na današnjoj sednici za sastav GIK-a glasala i opozicija.

Prema navodima SNS, sastav GIK-a oslikava pravo stanje odborničkih grupa u gradskom parlamentu, te u skladu sa tim SNS ima sedam članova i predsednika, DS tri člana, SPS dva, PUPS jednog, Aleksandar Šapić jednog i Samostalni DŠ jednog člana.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side