08.08.2018 Beograd

Vučić: Nijedna odluka neće biti doneta bez kosovskih Srba

Vučić: Nijedna odluka neće biti doneta bez kosovskih Srba Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu i Metohiji da nijedna odluka neće biti doneta bez njih i da će im se obratiti u septembru.

Vučić se telefonski obratio Srbima okupljenim na sastanku sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem na Teničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici."Nijednu odluku bez vas nećemo da donesemo a ja ću u septembru mesecu da se obratim svim Srbima na Kosovu i Metohiji i da razgovaram sa svima vama. Želim da zajednički radimo i planiramo i živimo. Srbija je sa vama, Srbija je uz vas i uvek će biti tu", rekao je Vućić, a prenosi TV Most na svom portalu.

On je dodao su događaji prošle nedelje pokazali ko su oni koji ne žele da Srbi imaju bilo šta na Kiosovu, da mogu da žive kao ljudi i ko su oni koji su protiv prisustva Srbije na Kosovu.

"Daleko smo mi od bilo kakvog rešenja i zato ćemo nastaviti da se borimo i molim vas za podršku jer vi sa KiM znate ko se bori za Kosovo i Metohiju a ko ne", rekao je Vučić.

Đurić je rekao da se ponosi izdržljivošću i hrabrošću Srba sa Kosova i zahvalio predstavnicima Srpske liste i narodu "koji je prepoznao i shvatio značaj ujedinjenja oko politike Beograda i države Srbije".

"Uspeli smo da u teškom i neizvesnom vremenu u ruke državi Srbiji stavimo najsnažniji adut – slogu srpskog naroda i političkih predstavnika na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić, a prenosi TV Most.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side