19.02.2018 ► 20.02.2018 Beograd

Vučić: Najkasnije početkom aprila predlog o rešenju Kosova

Vučić: Najkasnije početkom aprila predlog o rešenju Kosova Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o predlogu o "rešenju Kosova".

"Izaći ću, jer nisam bio kukavica, imaću hrabrosti da kažem šta je predlog, ali on neće biti: 'Dragi Albanci prepuštamo vam sve', on će biti kompromis. Ako neće da razgovaraju o tome, imaćemo zamrznuti konflikt", rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" na Televiziji "Hepi".

On je dodao da Albanci odbacuju svako kompromisno rešenje i da žele Veliku Albaniju.

"Srbija ne želi Veliku Srbiju, već da sačuvaju identitet Srba. Treba nam da Srbi budu bezbedni, da mogu da sačuvaju svoje prezime", rekao je Vučić i dodao da se nada da će svet razumeti da Srbi ne mogu da sve izgube, a Albanci da sve dobiju.

"Mi imamo svoje interese i interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji. O tome neću ništa da krijem, nego ću da govorim o tome sa našim narodom", kazao je Vučić i dodao da će "krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o tome".

Komentarišući izjavu premijera Albanije Edija Rame da će "Albanija i Kosovo treba da imaju jednog predsednika" Albanija i zajedničku spoljnu politiku, Vučić je kazao da bi - da je on to rekao o Srbima - Srbija bila na "rubu svih događaja" i da bi bila vođena kampanja protiv Srbije u svim svetskim medijima.

"Kako ćete u tim svetskih medijima voditi kampanju protiv Prištine, kada su oni sponzori njihove nezavisnosti i poltiike, a protiv nas (Srbije) hoće, šta god pitate", kazao je Vučić.

"Mi Srbi mroamo da razmemo da tu nema ljubavi, principa, poštuju nas više jer smo ekonomski jači i politički, zato smo danas poštovaniji, ugledniji, ali nas ne vole više ni manje. Oni imaju svoje interese, ali i mi", rekao je Vučić.

 

Vučić: Ne kršim Ustav što učestvujem u kampanji SNS za izbore

Predsednim Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne krši Ustav Srbije ukoliko istovremeno obavlja funkciju predsednika Srbije i uključuje se u kampanju Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim beogradskim izborima.

"Imao sam četiri skupa otpočetka kampanje, na jedan sat i bilo je uvek za vikend. Sve ostalo vreme od jutra do mraka radim posao predsednika republike, za našu zemlju, borim se za nju", kazao je Vučić na televiziji Hepi.

Odgovarajući na pitanje urednika NIN Milana Ćulibrka da li on kao ;predsednik svih građana prestaje da to bude, nego postaje lider SNS kada se uključi u kampanju za beogradske izbore, i da li na taj način krši ustav, Vučić je rekao da to "nije ni u nikakvoj suprotnosti sa Ustavom".

"Svakoga dana sam na poslu bar dva sata ranije i bar sedam sati radim duže. Predsednik sam i SNS još neko vreme, maksimalno još godinu dana do sledećeg kongresa, odnosno Skupštine SNS, a do tada ću uvek biti spreman na udarce i da odgovaram na laži", kazao je Vučić.

 

Vučić o uhapšenom oficiru: Baraba koja je udarila mladu devojku i mladića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da je uhapšeni oficir Vojske Srbije "baraba" koja je udarila mladu devojku jer je stala da zapiše broj zgrade da zna "gde su ih jurili".Vojni sindikat Srbije saopštio je ranije da je uhapšen oficir Vojske posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove".

"Ta baraba, iako mu niko nije došao na vrata, izašao je napolje i mladu devojku Nevenu je udario preko zuba i po vratu", kazao je Vučić na televiziji Hepi i upitao očeve i majke u Srbiji šta bi oni uradili da se to desilo njihovoj ćerki ili sinu.

Vučić je dodao da je oficir devojku udario jer je "stala da zapiše broj zgrade da zna gde su ih jurili".

"Nemaš pravo da zapisuješ pa ćeš zato dobiti preko zuba. Što si trčao u pidžami, izašao si napolje 20 metara i udario devojku", kazao je Vučić i dodao da su se oni prijavili na interfonu i zamolili da porazgovaraju, a dobili su odgovor "paljba stoko jedna".

On je dodao da mladić i devojka koje je "oficir pretukao" i dalje imaju ista uverenja kao pre tog dana.
 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side