09.09.2017 | 10:13h ► 14:24h Beograd

Vučić na promociji potporučnika: Vojska Srbije garant stabilnosti u regionu

Vučić na promociji potporučnika: Vojska Srbije garant stabilnosti u regionu Foto: Beta/ Milos Miskov
Predsednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je danas u Beogradu da je Vojska Srbije snažan garant očuvanja stabilnosti u regionu i bezbednosti Srbije i svih njenih građana.

On je pred Skupštinom Srbije, na promociji najmlađe klase oficira, naglasio značaj njihovog školovanja i stručnog usavršavanja, ističlući značaj Unvierziteta odbrane.

Podsetio je na srpske vojskovođe Stepu Stepanovića i Radomira Putnika i izrazio uverenje da će i najmlađa generacija potporučnika "nastaviti njihovim putem i uvek biti uz svoj narod".

Vučić je istakao da čvrsta opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost ne znači nezaintersovanost već posvećenost očuvanu mira i stabilnosti, o čemu, kako je rekao, najbolje govori učešće vojnika iz Srbije u mirovnim misijima širom sveta.

Foto: Beta/ Milos Miskov

Na svečanosti kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada rođaka kadeta i drugih građana, Vučić je čestitao najmlađim potporučnicima prve oficirske činove.

Vučić je trojici najboljih uručio oficirske sablje, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general LJubiša Diković najuspešnijim kadetima je uručio pištolje s posvetom, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA uručio paradne bodeže.

Prvi u rangu među kadetima 138. klase Vojne akademije je Aleksandar Ilić, drugi je Ivan Dimitrijević dok je treća u rangu Marija Lukić.

Foto: Beta/ Milos Miskov

U vidu Kopnena vojska najbolji je Milan Stevanović, a u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Stefan Marković.

Najbolji u službi 138. klase Vojne akademije je Vladimir Marković dok su najbolji na Medicinskom fakultetu VMA Miloš Danilović, Stefan Petković i Aleksandra Đajić.Vulin će najboljima kadetima Medicinskog fakulteta uručiti paradne bodeže a načalnik Generalštba Vojske Srbije general Ljibuša Dikovića će najboljim kadetima u vidovima i službama uručiti pištolje s posvetom.

Ove godine Vojnu akademiju završava 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je 12 iz Angole, a jedan iz MUP-a Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta, a troje s master studija.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw