17.12.2017 | 10:45h ► 13:35h Beograd

Vučić: Koridor 10 biće gotov naredne godine

Vučić: Koridor 10 biće gotov naredne godine Foto: Beta, MGSI
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Koridor 10 biti završen naredne godine i da očekuje da će radovi na najkomplikovanijoj deonici kroz Grdeličku klisuru biti završeni do juna naredne godine.

Obilazeći deonicu od 26,5 kilometara u Grdeličkoj klisuri, Vučić je rekao da nije zadovoljan što se kasni radovima, ali da veruje da će sve biti završeno naredne godine.

"Kasnimo, nisam srećan i zato sam vikao jutros na (direktora preduzeća Putevi Srije Zoran) Babića i on na mene, ali radnici zaista vredno rade i verujem da ćemo do kraja maja, početka juna biti završeno sve, osim jedne cevi kroz tunel Manajle", rekao je Vučić novinarima i dodao da bi druga cev kroz tunel trebala da bude gotova do novembra 2018. godine.

Vučić je rekao i da će oko Nove godine biti završeno sedam kilometara puta istočnog kraka Koridora 10, kod Pirota i dodao da su tu najteži radovi oko Sićevačke klisure.

"Kada budemo završili taj deo, sledeće godine imaćemo kompletno završen Koridor 10 i istočni i južni krak", najavio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na ekonomsku situaciju na jugu zemlje, istakavši da će u Leskovac doći britanska kompanija "Delfaj" a da će Vranje dobiti novo pozorište.

"Mnogo novca ulažemo za jug Srbije i verujem da će se to nastaviti", rekao je Vučić.

Sa predsednikom su radove u Grdeličkoj klisuri obišli ministarka građevinarstva, saobraćaja, infrastrukutre Zorana Mihajlović i predsednik Republike Srske Milorad Dodik koji je rekao da mu je drago što u tom poslu učestvuju firme iz RS.

"Čestitam na ovom projektu, ovo je jedna od najzahtevnijih trasa u ovom delu Evrope. Drago mi je da vidim svaki napredak koji Srbija ostvari", rekao je Dodik.

 

Klinički centar u Nišu prvi koji je do sada završen Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanom otvaranju Kliničkog centra u Nišu, da je to prvi kompletno završeni kliničko-bolnički centar ikada do sada u Srbiji, i da je njegovim završetkom "izlečena kolektivna boljka odustajanja".

"Kada pogledam ovu zgradu znam da Srbija neće odustati. A ovo je prvi klinički centar u Srbiji koji je završen. Nije nikada završen ni onaj čuveni beogradski Klinički centar Srbije, a već se spremamo da pravimo novi. Obećavam vam da ćemo završiti i taj u Beogradu, i onaj u Kragujevcu, i u Novom Sadu. I svaki novi zadatak ćemo završiti - i bolnicu i fabriku i put - završićemo. Ne da biste nas vi hvalili ili zbog izbora, nego zato što je to naša obaveza i posao", rekao je Vučić u Nišu.

Vučić je rekao da je Klinički centar u Nišu, koji će pacijente početi da prima idućeg ponedeljka, opremljen najsavremenijom tehnikom, aparatima najboljih firmi iz Nemačke i Amerike, a da će narednog proleća početi izgradnja novih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Predsednik je zahvalio medicinskim radnicima što su kvalitetno brinuli o bolesnicima i onda kada ima plate nisu bile na sadašnjem nivou i najavio da će država nastaviti da brine o njima i poboljšava im uslove rada.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj građana Niša. Na početku Vučićevog govora jedan čovek iz publike počeo je da mu dobacuje, na šta je Vučić rekao da mu nije prvi put da sluša od "vlasnika menjačnice i kafića kako teško živi" i naveo da se ljudi koji stvarno teško žive, ne ponašaju bahato, već poštuju državu.

"To su primitivni izborni trikovi koje sam 500 puta slušao", rekao je Vučić i dodao da je težak život posledica aktivnosti onih vlasti koje su uništile fabrike, sprovele pljačkašku privatizaciju i koje nisu uspele da izgrade ni dom zdravlja, a kamo li Klinički centar.

On je podsetio na to da je pre tri godine na tom mestu bila zapuštena livada i zahvalio tadašnjem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je imao razumevanja za mere štednje i što je tada podržao Vladu Srbije, jer je shvatao da posle teških odluka dolaze dobri rezultati, iako mu je bilo lakše da kaže: "Nemojte da štedite".

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da je završetak izgradnje Kliničkog centra u Nišu dokaz da se "polako uvodi red u državu".

"Uvodi se red u državu. Korak po korak, malo po malo, dan po dan. I ovo je jedan veliki primer... Sledeći koral je Klinički centar Srbije, zatim Vojvodine, Koridor 10, nastavak Koridora 11 i povezivanje puta Pojate-Preljina. Završićemo i tehnološki park u Novom Sadu i u Nišu", rekla je ona.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je izgradnja Kliničkog centra u Nišu u jednom trenutku zapala u krizu i da je taj objekat izgrađen samo zahvaljujući podršci Vučića.

Ministar je rekao da će otvaranjem tog centra biti ukinute mnoge liste čekanja.

Na otvaranju u Nišu su govorili i nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

Nadam se dobrim vestima za Srbiju iz Rusije

Predsednik Vučić izjavio je da će se u utorak, 19. decembra, u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da se nada da će biti dobrih vesti za Srbiju nakon te posete.

Vučić sutra putuje u posetu Moskvi.

Prvog dana posete obići će tamošnji Naučno-tehnološki park, a zatim će dodeliti orden koji je bivši predsednik Tomislav Nikolić posthumno dodelio ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu.

"Zatim, 19. decembra imam veliki i važan sastanak sa Putinom i nadam se da će biti dobrih vesti za Sbiju", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Grdeličkoj klisuri.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side