Vučić: Koga briga za diplomu, bitno je znanje
24.02.2020 Beograd

Vučić: Koga briga za diplomu, bitno je znanje

Vučić: Koga briga za diplomu, bitno je znanje Foto: Prtscr
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za SNS u predizbornoj kampanji "važno da govori ljudima o unapređenju našeg obrazovanja, kako državnog tako i privatnog, da nam ne budu privatni univerziteti mesta gde se lako dobija diploma".

Vučić je na početku sednice Glavnog odbora SNS koja se održava u Kombank dvorani rekao "koga briga za diplomu, bitno je znanje", kao i da je za budućnost Srbije važno dualno obrazovanje, koje može da obezbedi kadrove kakvi su potrebni tržištu rada.

"Gradimo više nego ikada. Nije pitanje imamo li mašina, a imamo ih sve manje, već imamo li dovoljno radnika, a nemamo ih dovoljno. Najbrže napreduje (gradilište) "Dedinje 2", zato što tamo rade strani radnici. Jedni iz Turske, kažu mi stižu novi iz Indije. Svuda se mučimo, nema dovoljno srpskih radnika. Nemamo dovoljno zanatlija, nemamo dovoljno ljudi koji mogu da rade, to ćemo morati da menjamo", kazao je Vučić.

On je rekao da u predizbornu kampanju SNS "neće ići sa predlozima za lenčarenje".

"Nije politika SNS ne radite nedeljom, subotom, petkom, četvrtkom", rekao je Vučić i dodao da je njegov predlog biračima da "rade što više mogu".

Vučić je rekao da predizborna politika SNS mora da bude da ljudima kaže "imali ste poverenje u nas u najtežim trenucima, pokazali smo da možemo da nas izvučemo iz krize, sada u krizi nismo".

"O kakvoj budućnosti govorimo a u 80 odsto mesta u Srbiji nemamo kanalizaciju", kazao je Vučić i dodao da za poboljšanje tih uslova ima novca.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.02.2020, 09:55h svedok

    Skola nije potrebna ni Malovicu ni svim navijacima koji ti cine partijsku vojsku

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side