Vučić: Izbore nećemo odlagati, narod zanimaju fabrike, ne nalepnice opozicije
12.10.2019 | 14:05h ► 15:50h Beograd

Vučić: Izbore nećemo odlagati, narod zanimaju fabrike, ne nalepnice opozicije

Vučić: Izbore nećemo odlagati, narod zanimaju fabrike, ne nalepnice opozicije Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti odlaganja izbora i da će oni biti "održani na vreme, kako kaže Ustav, na četiri godine parlamentarni na pet godina predsednički".

 


Odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Kuršumliji, Vučić je odgovorio pitanjem o tome na šta bi ličilo da on mimo zakona svoj mandat priduži za šest meseci kako bi se opozicija pripremila.

"Izbori će biti na vreme da narod može da kaže svoj sud, a vi izađite ili nemojte, niko se ne sekira preterano, ovaj narod više zanimaju fabrike nego vaše nalepnice", rekao je on o opoziciji.

Vučić je u vezi s Kosovom rekao da je Srbija "na vetrometini raznih interesa", ali da će se boriti da "sačuva šta može".

Dodao je da "mi nikad nismo bili ni blizu relanosti, već polazimo od onoga što želimo".

Izrazio je nadu da će uz veći ugled i ekonomsku snagu Srbija vratiti bar deo prava koja su na Kosovu ranije izgubljena.

 

"Neće biti nove 'Oluje', nema dece 'za bacanje'"

Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Kuršumliji održao govor na mitingu u okviru svoje kampanje "Budućnost Srbije", i rekao da je srpski narod teško preživeo hrvatsku operaciju "Oluja" 1995. godine, da Srbija još jednu ne bi mogla da preživi, i da je zato Srbija više nikada neće dozvoliti jer "nema dece za bacanje".

Vučić je rekao da Srbija "sve više jača" iako "mi znamo koliko smo mali u odnosu na svet i koliko je Srbija slaba".

Rekao je da se on "neće junačiti" da bi dobio glasove, ali ni da neće dozvoliti nikome da "zgazi ili pljune Srbiju". mada ko god da dođe u Srbiju, "pritiska i preti".

"Uvek ćemo na mudar način znati kako da štitimo i čuvamo naše državne i nacionalne interese", rekao je Vučić i kritikovao "one koji vole da se danas junače, a doprineli su nezavisnosti Kosova".

Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Vlastima u Prištini koje "viču i prete da ih ne interesuje izbor Srba", Vučić je poručio da će "Srbija nastaviti da radi sve mirno i polako" i dodao: "A to da ćete proterati Srbe, nećete!".

Kritikovao je one u Srbiji koji su ga napali zbog izgradnje auto-puta od Niša do Merdara, sa Kosovom, tvrdeći da time "gradi put Velike Albanije", ali Vučić im je odgovorio da taj put treba da ide kroz Kurušumliju, da znači "život za čitavu Toplicu" i da će motivisati investitore da dođu u taj kraj.

"U državi ne raspolažemo ćupom iz kojeg mogu samo da se izvuku pare", rekao je Vučić i dodao da je zato važno graditi puteve da bi dolazili investitori i time se povećavali i prihodi lokalne vlasti.

"Obnovićemo sve škole, sve državne ustanove, domove zdravlja", rekao je Vučić okupljenima o tome šta će država uraditi i dodao da lokalna vlast novac treba da troši na lokalne puteve.

Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Naveo je da je s predsednicom Vlade Anom Brnabić - koja je danas takođe govorila na mitingu, razgovarao da se u siromašnim opštinama, kakve su Blace i Kuršumlija, povećaju plate lekara i učitelja.

Vučić je rekao da se Kuršumlija "prazni" i da je zato danas postavljen kamen-temeljac za buduće vojne fabrike u selu Pljakovo, a najavio je da će Vojska Srbija odred u Kuršumliji povećati za 420 vojnika. 

 

Vučić najavio vojnicima veće plate, opremu, oružje, stanove

Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije rekao je prilikom posete kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji da će zaposleni u vojsci od decembra primati za devet odsto veću platu i da treba da očekuju da plata bude veća svake godine.

On je u okviru kampanje "Budućnost Srbije" najavio nastavak ulaganja u opremu i oružje, ali i veću pomoć vojnicima da reše stambena pitanja.

Vučić je rekao da je planirano da u kuršumlijsku kasarnu stigne još 400 vojnika čime će to biti "jedan od najsnažnijih vojnih centara" u Srbiji.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side