Vučić i Zurof razgovarali o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište
29.08.2019 Beograd

Vučić i Zurof razgovarali o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište

Vučić i Zurof razgovarali o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište Foto: prtscr ytb
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa direktorom Centra „Simon Vizental“ Efraimom Zurofom o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište a dvojica sagovornika su istakla važnost dostojnog obeležavanja mesta stradanja velikog broja žrtava.

"Predsednik Vučić je ukazao na greške Srbije po pitanju tog Memorijalnog centra i izrazio nadu za brži napredak u realizaciji tog projekta", kaže se u saopštenju Sližbe za saradnju sa medijima.

On je istakao da je "jevrejska zajednica važna za Srbiju i da poštujemo njihova prava, o čemu svedoči i to što je Srbija prva zemlja u regionu i šire, koja je donela poseban zakon o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih zakonskih naslednika".

"Predsednik Vučić je najavio da će u januaru, na Dan sećanja na Holokaust, na poziv izraelskog predsednika Rivlina, učestvovati na Međunarodnom forumu lidera u Jad Vašemu, kojim će biti obeležena 75-godišnjica oslobađanja logora Aušvic", kaže se u saopštenju.

Vučić se Zurofu zahvalio na "podršci srpskom narodu i velikom doprinosu u čuvanju sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i istakao da "posebno ceni Zurofove izjave kojima skreće pažnju na stradanje srpskog naroda posle Drugog svetskog rata i osuđuje pokušaje relativizacije njegovog stradanja".

„Srbi i Jevreji su, kroz istoriju, delili istu sudbinu i verujem da će, u godinama pred nama, viševekovno prijateljstvo, kojim se ponosimo, postati još snažnije”, rekao je on.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side