19.05.2017 Beograd

Vučić i ruski zvaničnik o ideji Velike Albanije

Vučić i ruski zvaničnik o ideji Velike Albanije Foto: Beta / Slobodan Miljević
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Komiteta za međunarodna pitanja ruske Dume Leonid Slucki su danas u Beogradu ukazali na opasnost od "ideje Velike Albanije" po regionalnu stabilnost, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za mir i saradnju u regionu - piše u saopštenju i zahvalio Rusiji zbog podrške stavovima i politici Srbije, kao i zbog poštovanja njenog teritorijalnog integriteta i nepriznavanja nezavisnosti Kosova.

Premijer je rekao da Srbija želi da unapredi ekonomsku saradnju s Rusijom i da očekuje da učešće jenih ministara na Sanktpeterburškom forumu u junu bude prilika za razgovore o oblicima saradnje.

Zvanilnik Dumer je najavio da će 5. juna u posetu Srbiji doći predsednik ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.05.2017, 23:11h R E A L N E države i manjine

    Državni vrh Srbije mora da traži stvaranje REALNE Srbije tj ujedinjenje sa 1,1 milion Srba iz Srpske, a da 700.000 Srba ostanu nacionalne manjine u Hrvatskj, BiH, Crnoj Gori, Kosovu, Makedonij.. Takođe i Hrvatska i Albanija moraju imati po 500.000 manjina u susednim državama , koje bi bile garant mira i saradnje svih država na zapadnom Balkanu !!

  • 19.05.2017, 20:52h RAVNOPRAVNOST ALBANACA i SRBA (1)

    Srbija ne treba samo da kritikuje stvaranje tzv velike Albanije (spajanje sa Kosovom) , nego da i ona traži ujedinjenje sa Srpskom !! Tako bi se obezbedilo da dva najbrojnija naroda na Zapadnom Balkanu imaju ravnopravni položaj sa manjim susednim narodima, a i da se zaustavi biološko odumiranje Srba !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side