Vučić i patrijarh Irinej: 'Više rada i više jedinstva će uvek davati značajno veće rezultate'
02.12.2019 Beograd

Vučić i patrijarh Irinej: 'Više rada i više jedinstva će uvek davati značajno veće rezultate'

Vučić i patrijarh Irinej: 'Više rada i više jedinstva će uvek davati značajno veće rezultate' Foto: Beta / Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar Srpske pšravoslavne crkve, patrijarh Irinej, danas su razgovarali o "aktuelnoj političkoj situaciji" i o radovima na Hramu Svetog Save u Beogradu.

"U srdačnom i otvorenom razgovoru" - piše u saopštenju Vučićevog kabineta - "bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu".

Vučić je "informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi".

"Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane", piše u saopštenju.

Vučićev kabinet je preneo da je "Njegova svetost patrijarh zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru".

Patrijarh je "informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen", piše u saopštenju, a Vučić rekao da će "država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije".

Na sastanku su bili i episkop bački Irinej, remezijanski Stefan - starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side