Vučić: Hvala EU na pomoći, punopravno članstvo prioritet Srbije
29.06.2014 Beograd

Vučić: Hvala EU na pomoći, punopravno članstvo prioritet Srbije

Vučić: Hvala EU na pomoći, punopravno članstvo prioritet Srbije Foto: Tanjug
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu za pomoć i podršku koju je EU dala Srbiji povodom katastrofalnih poplava i ponovio da je punopravno članstvo Srbije u EU prioritetni zadatak Vlade Srbije.


Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Barozom u palati "Srbija" rekao da smo svesni i da znamo da je bezbroj obaveza pred nama, da ozbiljne ekonomske reforme ne donose boljitak za tri meseca ali će ih doneti za tri godine i da moramo da te reforme preduzmemo i obavimo ako hoćemo da budemo evropsko društvo.

"Srbija jeste ozbiljno i duboko posvećena radu koji treba da je ne samo održi na evropskom putu već približi punoproavnom članstvu u EU", rekao je Vučić.

Kako je dodao, mi znamo gde nismo obavili svoj posao kako treba a Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi.

Vučić je i pokazao novinarima papir na kojem je zelenom bojom podvučeno ono što je dobro urađeno, žutom ono što nije loše, a crvenom bojom ono što je urađeno katastrofalno.

"Ovo govori o tome koliko ćemo u narednom periodu raditi ozbiljno i odgovorno", rekao je Vučić koji je naveo da je Baroza zamolio samo za potpunu objektivnost kada se ocenjuje stanje u Srbiji.

Vučić je naveo i da je uprkos političkim teškoćama, činjenici da čekamo da nam nešto padne sa neba, na tome da moramo da menjamo radne navike, uveren da imamo veliku šansu da taj veliki posao završimo u 2018 godini a da je nakon toga sve na EU.

On je dodao i da će Barozo, kome ističe mandat predsednika EK, uvek biti drag gost u Srbiji.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side