15.03.2019 Beograd

Vučić: Grenada dokazala principijelnost u poštovanju međunarodnog prava

Vučić: Grenada dokazala principijelnost u poštovanju međunarodnog prava Foto: Beta / Milos Miskov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa šefom diplomatije Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom da je povlačenjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova Grenada dala prednost nalaženju kompromisnog rešenja kroz dijalog i dokazala principijelnosti u poštovanju međunarodnog prava.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je istakao da je posebno važno što Grenada svoju podršku Srbiji pokazuje i u okviru međunarodnih organizacija.

Ministar Dejvid je rekao da Srbija uvek može da računa na podršku Grenade, dodavši da mu je zadovoljstvo što je mogao ponovo, posle skoro 40 godina, da poseti Beograd i vidi impresivan napredak.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su posetom ministra Dejvida otvorena vrata za saradnju Srbije i Grenade, uprkos njihovoj geografskoj udaljenosti, kao i nadu da će intenziviranje političkog dijaloga dovesti i do uspostavljanja ekonomske i drugih vidova saradnje.

U razgovoru je konstatovano da mogućnosti za saradnju postoje u poljoprivredi, oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, kao i u obrazovanju i sportu.

S tim u vezi je predloženo da se razmotre načini za školovanje studenata iz Grenade u Srbiji, kao i za pomoć srpskih stručnjaka grenadskim kolegama u razvoju tih oblasti. Sagovornici su se saglasili da će usvajanje ugovornog okvira o saradnji olakšati stvaranje veza Srbije i Grenade, navodi se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side