17.03.2019 | 12:24h ► 11:11h Beograd

Vučić: Srbija i dalje za Folksvagen bolja od dugih konkurentskih zemalja

Vučić: Srbija i dalje za Folksvagen bolja od dugih konkurentskih zemalja Foto: Beta / AP / Darko Vojinović
Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić rekao je večeras da će naredne sedmice imati neke kontakte koji se odnose na dolazak nemačke kompanije Folksvagen za koju se bori pet zemalja.

"Srbija je stabilnija, jača i bolja nego sve nama prijateljske zemlje, Bugarska, Rumunija, Turska i još jedna zemlja, koje se bore za Folksvagen", rekao je Vučić za TV Pink.

On je, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da ta nemačka kompanija otvori fabriku u Srbiji, istakao da učesnici protesta u Srbiji rade protiv interesa svoje zemlje.

Tokom intervjua on je ustao da bi na mapi pokazao koliko je pogona otvorio i istakao da je bilo 100 takvih objekata po celoj Srbiji.

Govoreći o novim investicijama on je kazao da su toku veliki infrastrukturni projekti, kao i oni iz oblasti energetike.

 

Vučić: Danas bih dobio više glasova na izborima nego ranije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi posle današnjih protesta u Beogradu dobio više glasova na izborima nego ranije i da se ne boji "laži i nasilja" opozicionih lidera.

On je za TV Pink rekao da je danas, kada su učesnici protesta napravili obruč oko zgrade predsedništva gde je on držao konferenciju za novinare, mogao u svakom trenutku da izađe pred demonstrante ali da je želeo da izbegne da neko bude povređen.

"Dok bih izlazio bilo bi povređeno nekoliko ljudi i to sam želeo da izbegnem", kazao je Vučić i dodao da su vođe protesta "kukavice".

Naveo je da je sinoć ispred zgrade RTS-a bilo 1.584 ljudi, a da je danas ispred predsedništva bilo 450 ljudi, a u šetnji 687.

On je kazao da zahvaljuju "pristojnoj i modernoj Srbiji", odnosno ljudima koji su bili spremni da dođu u Beograd da ga zaštite od nasilja.

 

Vučić: Zamalo da možemo da kažemo ko je ubica Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je izjavio da bi uz još jedno dokazno sredstvo mogao da kaže ko je ubica Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Vučić je za TV Pink kazao da predstavnici opozicije u Srbiji, kao i kosovskih vlasti, njega optužuju da je kriv što je ubijen Ivanović, ali da nikoga u to ne mogu da ubede.

"Ludaci jedni. Spreman sam da bilo gde, bilo kada i pred bilo kim da odgovaram. Više bih voleo da mene nema nego da učestvujem u ubistvu", kazao je Vučić.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine u Kosovskoj Mitrovici i još se vodi istraga o tom ubistvu.

 

Vučić: Danas smo dalje od vanrednih parlamentarnih izbora nego što smo bili juče

Predsednik Srbije Aleksanada Vučić je izjavio da je Srbija danas dalje od vanrednih paramentarnih izbora nego što je bila juče.

Na taj način on je na konferenciji na novinare odgovorio na pitanje hoće li biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Vučić je komentarišući proteste građana u Srbiji rekao da, kao što ne menja svoje odluke pod pritiskom iz sveta, tako ih neće menjati ni pod pritiskom onih koji učestvuju u protestima.

 

Nećemo dozvoliti nasilje, oni koji krše zakon će odgovarati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem bilo ko ugrožava i poručio da će svi koji krše zakon biti procesuirani.Vučić je povodom sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a i protesta koji se održava ispred zgrade Predsedništva dok on govorio, kazao da Srbija dozvoljava proteste sve dok ne dođe do nasilja.

On je rekao da niko nikada nije u ovakvim uslovima održao konferenciju za novinare, ali da je on želeo da pokaže da "strah ne sme da postoji od huligana batinaša i fašiste Boška Obradovića i tajkunskih lidera Dragana Đilasa i Vuka Jeremića".

"Mislili su da neću smeti da dođem ovde. Ja nemam strah. Mogu da izgubim samo život. Nastaviću da se borim sa Srbiju, od toga nema ništa preče", rekao je Vučić.

On je istakao da je dobio informaciju na Srbi sa Kosova žele da dođu u Beograd da ga zaštite, ali da im on poručuje da za to nema potrebe.

Naveo je da njega u Predsedništvu Srbije ne čuvaju policajci već obezbeđenje, pripadnici specijalne jedinice Kobre.

Vučić je istakao da mu ne treba podrška zapadnih zemalja, već samo podrška građana Srbije.

"Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema potrebe da me brani bilo ko. Srbija nikada neće biti fašititička zemlja", rekao je Vučić i poručio građanima da ne treba da strahuju od nasilja na protestima jer će biti zaštićeni.

Dodao je da je njegov posao da Srbiju "brani, štiti i odbrani od batinaša i tajkuna".

"Šta god da se dešava Srbija će sačuvati stabilnost", rekao je Vučić

On je kazao da je spreman da sa svima razgovara, ali ne sa Đilasom i Jeremićem, a sa Obradovićem samo ako ponovo njegova stranka bude izabrana u parlament.

Vučić je kazao da će možda ponovo odrediti dan kada će primati građane.

autor: MIM/ AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side