Vučić (CarGo): Budućnost Srbije su inovacije, a ne kombinacije
12.01.2020 Beograd

Vučić (CarGo): Budućnost Srbije su inovacije, a ne kombinacije

Vučić (CarGo): Budućnost Srbije su inovacije, a ne kombinacije Foto: Medija centar Beograd
Predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posle hapšenja direktora JP "Infrastrukture Železnica Srbije" Miroljuba Jevtića neophodno pokrenuti istragu i protiv Saše Stojanovića, kako je naveo, "desne ruke ministarke Zorane Mihajlović", zadužene za saobraćaj, ali i njenih drugih saradnika.

"Nakon hapšenja desne ruke Zorane Mihajlović za infrastrukturu, niko više ne može da kaže da ministarka i njeno okruženje rade u interesu građana. Koruptivna priroda ministarke i njene svite kristalno je jasna. Pitamo se da li su ovo ljudi na koje je ministarka ponosna? Sigurno će početi da se pere od svog iskusnog tima operativaca krađe državnog novca, ali sigurno se neće odreći većeg dela kolača koji se njoj donosi, prema rečima uhapšenog direktora", naveo je Vučić u pisanoj izjavu.

On je kazao da je uhapšeni direktor samo jedan od "dvojnika Zorane Mihajlović", ali da je dobro što je počelo da se odmotava klupko afera kojima kumuje Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

"Pozivamo tužilaštvo da nastavi sa dobrim poslom. Jedna strana novčića sa likom Zorane Mihajlović bio je uhapšeni direktor Infrastrukture, a drugi je Saša Stojanović. Verujemo da je pomoćnik ministarke za saobraćaj Stojanović oprezniji, pa da je manje boravio u kabinetu, ali znamo da voli da boravi na različitim teniskim terenima, pa preporučujemo tužilaštvu da možda odatle krenu. Dosta je Srbija bila bankomat za lično bogaćenje ovakvih pojedinaca", naglasio je predsednik CarGo.

Vučić je putem saopštenja "poručio" Saši Stojanoviću, pomoćniku ministarke saobraćaja, da su budućnost Srbije inovacije, a ne kombinacije i da mora da shvati da kako se radi u interesu građana, a ne kartela.

"Glavni teniser srpskog saobraćaja, kako ga zovu u njemu bliskim krugovima, očigledno ne može da shvati da neko hoće da radi pošteno i da ne želi da bude deo njegovih talova. Istovremeno, Saši Stojanoviću smeta i sloboda medija, jer mediji neće da kriju njegove mahinacije", kazao je Vučić.

Predsednik udruženja CarGo naglasio je da oni govore o saznanjima koje su u vezi sa spregom kriminala i korupcije, ali i da su pokrenuli različite pravne inicijative, obavestili i tužilaštvo i nadležne državne organe.

"Sredinom decembra podneta je krivična prijava protiv pomoćnika ministarke Saše Stojanovića zbog zloupotrebe službenog položaja. Odeljenje za borbu protiv korupcije će očigledno imati pune ruke posla sa timom Zorane Mihajlović. Više puta smo rekli da je zloupotrebna službenog položaja bolest mandata ministarke Mihajlović i njenih saradnika", naveo je Vučić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side