26.04.2018 Beograd

Vučić: Srbija u pregovorima sa Kosovom ima posla sa silom

Vučić:  Srbija u pregovorima sa Kosovom ima posla sa silom Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsendik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je osnovni problem koji Srbija ima u pregovorima sa Kosovom to što ima posla sa silom, za koju je kosovska nezavisnost gotova stvar.

On je u intervjuu za sutrašnje izdanje nedeljnika Ekspres, kazao da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj samo glasnogovornik, i to ne Kosova i albanskih ideja, nego pre svega onoga što Amerika želi i hoće da sprovede.

"Hajde da ne zaboravimo koliko bi Haradinaj istinski bio hrabar da nema iza sebe, verovatno najvećeg 'mangupa' na svetu, onog koji nas je, on, a ne Haradinaj i OVK, i pobedio 1999. godine i koji jeste i autor i realizator kosovske nezavisnosti", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da Srbija hoće pregovore i da nikada neće odustati od njih, ali da neće pristati da ne dobije ništa.

"Da budemo zarobljenici, da se plašimo i zato pristajemo, da ne dobijemo ništa, e, to ne može. I to mogu da kažem, i Haradinaju i onima iza njega", izjavio je Vučić i dodao da "pregovori nisu pregovori ako se ne završavaju kompromisom".

Vučić je ocenio da bi sve ostalo, sem kompromisa, bila prisila, protivpravna, ali i bez dugoročnih obavezujućih posledica.

Upitan da li je neka strana u pregovoru pomenula cifru, Vučić je kazao da nije.

"Previše sve ovo dugo traje da bi bilo ko dobio ili izgubio na taj, amaterski način... Vrednost je u oba slučaja previše velika da bi se odredila bilo kakvim brojevima", kazao je Vučić i dodao da je vrednost Srbije Kosovo.

"Neću, na kraju, da dozvolim da naša vrednost ne vredi ništa. A Kosovo jeste naša vrednost, jeste nešto što je neprocenjivo, jeste mesto naše kulture, spomenika, istorije", izjavio je predsednik.

Kako je kazao, jedini njegov problem je činjenica da ne želi da tu vrednost, vrednost Kosova, meri životima.

"Posebno ne životima Srba sa Kosova, ali ni životima svih drugih gradjana Srbije", rekao je Vučić.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side