Vučević: Za Crveni krst grad obezbedio 2.400 paketa pomoći
26.11.2015 Novi Sad

Vučević: Za Crveni krst grad obezbedio 2.400 paketa pomoći

Vučević: Za Crveni krst grad obezbedio 2.400 paketa pomoći Foto: Logo
Grad Novi Sad obezbedio je 1.200 prehrambenih i 1.200 higijenskih paketa, kao i 600 kubika ogrevnog drveta koji su danas uručeni gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

Pomoć Crvenom krstu uručio je gradonačelnik Novog Sada Milos Vučević koji je rekao da će tu pomoć dobiti oko 2.500 socijalno ugorženih porodica sa teritorije Novog Sada, odnosno 5.000 direktnih korisnika.

Pomoć je uručena u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva.

"Na inicijativu Crvenog krsta Gradska uprava za dečju i socijalnu zaštitu i ove godine je učinila napor da u okviru Projekta direktnog ublažvanja siromaštva obezbedi ovu dodatnu pomoć", rekao je Vučević.

On je dodao da je ponosan što je grad Novi Sad pokazao solidarnost i istakao da "nažalost još uvek ima ljudi koji izuzetno teško žive i kojima je potrebna pomoć", tako da, kako je rekao, svi moramo biti solidarni i pomoći da se svi ti problemi reše.

Prema Vučevićevim rečima, Novi Sad izdvaja najvise sredstava za socijalnu zaštitu od svih lokalnih samouprava u Srbiji.

Ta sredstva, kako je istakao, iznose oko pet odsto od gradskog budžeta dok ostale lokalne samouprave u proseku izdvajaju oko dva odsto

"Tolika izdvajanja za socijalnu pomoć govori o tome da grad vodi odgovornu socijalnu politiku", rekao je Vučević.

V.D načelnika Gradske uprave za dečju i socijalu zaštitu Nebojša Krezović je rekao da sredstava koje grad izdvaja za socijalnu zaštitu iznose oko 1,2 milijarde dinara.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić istakao je da pored ove pomoći, grad finansira i rad narodne kuhinje u kojoj se svakodnevno pripremi 600 obroka i 800 lanč paketa.

"Iz magacina Crvenog krsta Novi Sad od početka ove godine izašlo je oko 800.000 tona robe, a pomagali smo i centre za prijem migranata, kao i druge ustanove u celoj Srbiji kojima je pomoć bila potrebna", rekao je Lazić.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side