VS: Osmo mesto na Tenkovskom biatlonu dobar rezultat, mnogo veće zemlje iza Srbije
17.08.2019 Beograd

VS: Osmo mesto na Tenkovskom biatlonu dobar rezultat, mnogo veće zemlje iza Srbije

VS: Osmo mesto na Tenkovskom biatlonu dobar rezultat, mnogo veće zemlje iza Srbije Foto: PrtScn
Ekipa Vojske Srbije (VS) zauzela je osmo mesto na najzahtevnijem takmičenju Međunarodnih vojnih igara - Tenkovskom biatlonu, u konkurenciji 23 zemlje učesnice, što je "korak napred u odnosu na prošlu godinu", izjavio je potpukovnik Rade Adamović, rukovodilac ekipe VS na tom takmičenju u okolini Moskve.

On je naveo da je ;zadovoljan tim rezultatom "kad vidi kakve su i koliko ekipa je ostalo iza nas", saopštilo je ministarstvo odbrane.

"To su zemlje koje imaju i po 10 puta više stanovnika od Srbije, spram toga je i veličina njihovih vojski. Ekipe se za ovo takmičenje pripremaju vrlo ozbiljno i većina njih ima poligone koji su identični poligonu u Alabinu", rekao je Adamović.

Vulin, koji na poziv ruskog kolege generala armije Sergeja Šojgua boravi u poseti Rusijji, prisustvovao je danas finalnoj trci „Tenkovskog biatlona“ na poligonu „Alabino“ kod Moskve, kojom su završene Međunarodne vojne igre 2019, jedno od najvećih vojnih sportskih takmičenja u svetu.

U finalnoj trci ovogodišnjeg Tenkovskog biatlona našli su se Rusija, Belorusija, Kazahstan i Azerbejdžan.On je razgovarao na poligonu Alabino sa članovima ekipe VS, kao i učesnicima Festivala nacionalne kulture iz Umetničkog ansambla Stanislav Binički.

Sa Šojguom je prethodno obišao štand Srbije u Domu družbe na kom je predstavljena naša zemlja. Srpski ministar je svom ruskom kolegi poklonio knjige "20 godina od NATO agresije na SRJ" i "Srpski zapovednici u ruskoj vojsci" koje je izdao Medija centar "Odbrana".

Boje srpske zastave na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, od 3. do 17. avgusta, pripadnici Vojske Srbije branili su u tri discipline - Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica.

Prve dve discipline održane su u Rusiji, a treća u Belorusiji.

Najbolji rezultat ostvario je desetar Ivan Obrenović, pripadnik  Specijalne brigade VS, osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje u konkurenciji mešovitih snajperskih parova sa kolegom iz Oružanih snaga Uzbekistana.

Značajan rezultat ostvarila je ekipa VS na Vojnom reliju, jednoj od 32 discipline na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama, podelivši treće mesto sa ekipom Belorusije. Pobednik je Rusija dok je Kina druga.

Međunarodne vojne igre 2019, pete po redu,  održane su na 21 poligonu u 10 zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji, Indiji, Iranu, Kazahstanu, Kini, Mongoliji i Uzbekistanu. 

Broj učesnika prešao je 5.000, svrstanih u 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side