23.05.2018 Novi Sad

Vojvodina: Sekretar traži hitno rešenje nesuglasica između KCV i fakulteta

Vojvodina: Sekretar traži hitno rešenje nesuglasica između KCV i fakulteta Foto: Wikipedia
Predstavnici Kliničkog centra Vojvodine (KCV) i Medicinskog fakulteta u Novom Sadu održali su danas sastanak u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo sa ciljem da se reše neslaganja između rukovodstva ove dve institucije, zbog kojih je prekinuta praktična nastava studenata.

Klinički centar Vojvodine i Medicinski fakultet u Novom Sadu trebalo je još pre više meseci da potpišu sporazum koji bi definisao uslove za obavljanje studentske praktične nastave i specijalističkog staža u KCV, što je redovna praksa, ali je KCV fakultetu tražio velike iznose naknade.

KCV je od fakulteta tražio 10.000 dinara za praktičnu nastavu po studentu u jednom semestru, za specijalistički staž nezaposlenih 50.000 dinara godišnje i 100.000 dinara za specijalizante koji su zaposleni na KCV.

Sastanak u Pokrajinskoj vladi incirao je sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, jer su sukobi oko sporazuma eskalirali u poslednja dva dana, napominjući da u ovoj situaciji najveće posledice "trpe studenti i da je to nedopustivo".

Nakon sastanka, postignut je dogovor da će rukovodstvo Medicinskog fakulteta pristupiti nalaženju rešenja za finansiranje praktične nastave u KCV i da će potpisati sporazum o saradnji.

Predstavnici Kliničkog centra Vojvodine obavezali su se da će do potpisivanja sporazuma i rešavanja nesuglasica, "izaći u susret studentima Medicinskog fakulteta i dopustiti nesmetano obavljanje praktične nastave".

Potpisan sporazum o međusobno regulisanim obavezama stupiće na snagu 15. oktobra 2018. godine sa početkom nove školske godine.

Dekan Medicinskog fakulteta Snežana Brkić rekla je da završetak ovogodišnjeg letnjeg semestra "neće biti ugrožen zbog kratkotrajnog prekida praktične nastave".

Lokalni radio 021 ranije je izveštavao da je u pozadini sukoba te dve ustanove izbor dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je mesecima opstruisan, jer se članovi Saveta fakulteta koji bi trebalo da odlučuju o izboru za novog dekana "ne pojavljuju na sednicama".

Dekan će biti biran između aktuelnog upravnika Betanije Tihomira Vejnovića, potpisnika apela 650 javnih ličnosti koji su podržali Aleksandra Vučića u kandidaturi za predsednika, i sadašnje dekanice Snežane Brkić, koja nije pripadnica stranke, ali je vezana za slučaj uzbunjivačice Bojane Bokorov sa Instituta za onkologiju Vojvodine.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Politička zloupotreba istorije: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma Politička zloupotreba istorije: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma

  Mora se razlikovati revizija od revizionizma, koji stvara sukobe između država, društva i naroda. Do revizionizma dolazi kada se deo događaja predstavi kao celina i iskoristi za stvaranje politički potrebne priče. Očigledan primer je vojno-policijska akcija “Oluja”, koja se različito tumači u Hrvatskoj i Srbiji upravo kroz delove događaja, tako da je u fokusu u Srbiji događaj nakon, a u Hrvatskoj pre “Oluje”

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte

  Tema broja: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma -- Politička zloupotreba istorije: Mora se razlikovati revizija od revizionizma, koji stvara sukobe između država, društva i naroda. Do revizionizma dolazi kada se deo događaja predstavi kao celina i iskoristi za stvaranje politički potrebne priče. Očigledan primer je vojno-policijska akcija “Oluja”, koja se različito tumači u Hrvatskoj i Srbiji upravo kroz delove događaja, tako da je u fokusu u Srbiji događaj nakon, a u Hrvatskoj pre “Oluje”. Piše: Ivana Pejčić

 • Ukinuta prvostepena presuda žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog Ukinuta prvostepena presuda žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su sedmorica pripadnika Žandarmerije osuđena uslovno na šest do osam meseci zatvora jer su tokom Parade ponosa 2014. godine fizički napali braću tadašnjeg predsednika Vlade Srbije i gradonačelnika Beograda - Andreja Vučića i Predraga Malog i dvojicu pripadnika Vojske Srbije.

 • Tači: Susret u nedelju je prvi sastanak finalne faze dijaloga Tači: Susret u nedelju je prvi sastanak finalne faze dijaloga

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas kako će sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za vikend biti "prvi sastanak finalne faze dijaloga" o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i da je to jasno iz poziva visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

 • Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara

  Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da su novinarska i medijska udruženja na današnjoj vanrednoj sednici Radne grupe za bezbednost novinara u Beogradu, upoznata s "nekim detaljima istrage" nestanka novinara Stefana Cvetkovića.

 • Šabić: Političari se menjaju kada dođu na vlast Šabić: Političari se menjaju kada dođu na vlast

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić poručio je danas u Novom Pazaru građanima i novinarima da koriste svoja prava i da insistiraju na njima do kraja.

 • Dačić: Tači hoće da utvrdi granice jer one ne postoje Dačić: Tači hoće da utvrdi granice jer one ne postoje

  Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da kosovski predsednik Hašim Tači želi da utvrdi granice jer one "ne postoje".

 • Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara

  Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da su novinarska i medijska udruženja na današnjoj vanrednoj sednici Radne grupe za bezbednost novinara u Beogradu, upoznata s "nekim detaljima istrage" nestanka novinara Stefana Cvetkovića.

 • Hodžaj: Stolica u UN uporedo sa formiranjem ZSO Hodžaj: Stolica u UN uporedo sa formiranjem ZSO

  Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da će do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) doći uporedo sa učlanjenjem Kosova u Ujedinjene nacije.

 • Brnabić: Srbija neće dozvoliti izbacivanje Srba sa Kosova Brnabić: Srbija neće dozvoliti izbacivanje Srba sa Kosova

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se u međunarodnoj zajednici ne zna dovoljno o patnjama Srba sa Kosova i Metohije i ukazala na sve veći broj incidenata i napada na Srbe na tom području.

 • Krivična prijava Zrenjaninaca zbog problema s vodovodom Krivična prijava Zrenjaninaca zbog problema s vodovodom

  Građanska inicijativa iz Zrenjanina "Zajedno za vodu" koju čine organizacije građana i političke partije, predala je danas tamošnjem Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv "N.N. lica" zbog, kako se navodi, zloupotreba u vezi sa izgradnjom gradskog postrojenja za prečišćavanje vode.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side