Vojvodina lobira u Briselu
22.09.2011 Novi Sad

Vojvodina lobira u Briselu

Vojvodina lobira u Briselu Fonet (arhiva)
Predstavnici Vojvodine danas su zvanično počeli da rade u pokrajinskoj kancelariji u Briselu, gde će lobirati za interese Vojvodine.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić naveo je u saopštenju da će oni svoje aktivnosti obavljati u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, "što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji".

"Prioriteti pokrajinske vlade usmereni su ka daljem razvoju i otvaranju novih radnih mesta. Mi smo privukli oko 6,3 milijarde evra stranih investicija u prethodnim godinama", rekao je Pajtić.

Dodao je da je zbog toga osnovni zadatak predstavnika Vojvodine u Briselu da privuku što više stranih investitora i obezbede što veće učešće pokrajine u razvojnim fondovima EU.

"Samo u fondovima Dunavske strategije je oko 50 milijardi evra namenjeno za apliciranje. I zbog toga, prioritetni zadatak jeste upravo da predstavnici Vojvodine u EU obezbede naše veće prisustvo, lobiranje za sredstva EU i mogućnost da se Pokrajina brže razvija", naveo je Pajtić.

Ranije su vojvođanski zvaničnici navodili da će u početku u vojvođanskoj kancelariji u Briselu raditi samo dva čoveka, a da će nova zapošljavanja zavisiti od visine privučenih investicija.

Jedan deo javnosti kritikovao je najave o otvaranju Kancelarije Vojvodine u Briselu, navodeći da je to korak ka otcepljenju Pokrajine.

autor: MP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side