16.10.2018 | 09:21h ► 13:51h Beograd

Ministarstvo odbrane demantuje Vojni sindikat Srbije

Ministarstvo odbrane demantuje Vojni sindikat Srbije Foto: Beta/MOB/Darimir Banda
Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su apsolutno neistinite tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je iz budžeta tog ministarstva "nestalo" 800 miliona dinara namenjenih za otpremnine i jubilarne nagrade.

Ministarstvo je navelo da je u budžetu za 2018. godinu 128,5 miliona dinara za isplatu otpremnina, a nešto više od 170 miliona za isplatu jubilarnih nagrada.

"Finansijska sredstva su trošena isključivo namenski, što je lako proverljivo, a odobrena su u okviru limita utvrdjenih od strane Ministarstva finansija u postupku pripreme budžeta za 2018. godinu i utrošena su za isplatu otpremnina, zaključno sa julom 2018. godine. ;Ministarstvo odbrane je, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, u saradnji s Ministarstvom finansija, preusmeravanjem obezbedilo deo finasijskih sredstava, tako da je nastavljena redovna isplata otpremnina", navodi se u saopštenju.

 

Vojni sindikat pita Vulina gde je nestalo 800 miliona dinara za otpremnine

Vojni sindikat Srbije zatražio je danas od ministra odbrane Aleksandra Vulina da javno odgovori "gde je nestalo" 800 miliona dinara ili više od 6,6 miliona evra iz bužeta Ministarstva odbrane, namenjenih jubilarnim nagradama i otpremninama za penzionisane pripadnike tog resora i Vojske Srbije.

Sindikat je u zahtevu za dostavljanje informacija od javnog značaja upućenom Vulinu naveo da pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koji su od jula otišli u penziju, "do danas nisu isplaćene otpremnine niti su im doneta rešenja o penzionisanju".

"U toku ove godine mali je broj penzionisanih da biste rekli da je taj novac namenski potrošen i da bi se dozvolilo ponižavanje pripadnika Vojske Srbije koji su odslužili svoj dug otadžbini. Većina tih časnih vojnika je prošla i kroz herojsku odbranu od agresije NATO pakta i nisu zaslužili da mesecima čekaju papir i sredstva koja im po zakonu pripadaju", piše u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side