16.10.2018 Beograd

Vojni sindikat: Ministarstvo naredilo da se isplati 32 miliona za otremnine

Vojni sindikat: Ministarstvo naredilo da se isplati 32 miliona za otremnine
Ministаrstvo odbrаne je nаredilo dа se iz prihodа Vojnomedicinske akademije (VMA) isplаti 32 milionа dinara po osnovu pripadajućih otpremnina pripadnicima Vojske Srbije, saopštio je večeras Vojni sindikat Srbije.

Sindikat je ukazao da i dalje veliki broj pripadnika VS čeka na isplatu pripadajućih otpremnina.

"Ovom činjenicom, Ministаrstvo odbrаne je demаntovаlo svoje dаnаšnje sаopštenje i potvrdilo dа je Vojni sindikаt Srbije istinito informisаo jаvnost o nebrizi Ministаrstvа odbrаne kаko zа sаdаšnje tаko i zа bivše pripаdnike Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da su apsolutno neistinite tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je iz budžeta tog ministarstva "nestalo" 800 miliona dinara namenjenih za otpremnine i jubilarne nagrade.

Ministarstvo je navelo da je u budžetu za 2018. godinu 128,5 miliona dinara za isplatu otpremnina, a nešto više od 170 miliona za isplatu jubilarnih nagrada.

Sindikat je prethodno, u zahtevu za dostavljanje informacija od javnog značaja upućenom ministru odbrane Aleksandru Vulinu, naveo da pripadnicima VS i osoblju Ministarstva odbrane koji su od jula otišli u penziju, "do danas nisu isplaćene otpremnine, niti su doneta rešenja o njihovom penzionisanju".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side