VOICE: Zdravstveni radnici koji brinu o osetljivim grupama dece ostali bez plata
12.10.2019 Novi Sad

VOICE: Zdravstveni radnici koji brinu o osetljivim grupama dece ostali bez plata

VOICE: Zdravstveni radnici koji brinu o osetljivim grupama dece ostali bez plata
Zdravstvenim radnicima u najmanje dve ustanove socijalne zaštite u Srbiji od početka ove godine kasne plate zbog "tehničke greške" koju nadležni ne mogu ili ne žele da isprave, zbog čega oni traže prijem kod ministra finansija Siniše Malog u ponedeljak, 14. oktobra.

Reč je o ustanovama socijalne zaštite Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj koje brinu o najugroženijim građanima različitih uzrasta.

Zaposlenim lekarima i medicinskim sestrama u ta dva centra od početka ove godine plate kasne od tri do deset dana, a avgustovske plate još nisu primili. Iako im je nezvanično rečeno da isplata već odobrenih sredstava od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) mora da sačeka rebalans republičkog budžeta, koji je u međuvremenu usvojen, plate još uvek nisu dobili", piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Lekarka Gordana Milanović kazala je da su medicinari u socijali diskriminisani u odnosu na zaposlene u zdravstvu.

"RFZO je još 23. ili 24. septembra uplatio novac za sve troškove zdravstva u socijali za avgust i naše računovodstvo je pokrenulo već ustaljenu proceduru oko isplate naših plata istoga dana. Najpre nam je rečeno da je MInistarstvo finansija odbilo odobravanje svih isplata dok se ne usvoji rebalans budžeta, ali rebalans je usvojen 9. oktobra, a plate - nema", navela je Gordana Milanović za VOICE.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side