Voda se povlači iz naselja kraj Dunava, građane brine ono što za njom ostaje
25.06.2019 | 15:05h ► 15:50h Beograd

Voda se povlači iz naselja kraj Dunava, građane brine ono što za njom ostaje

Voda se povlači iz naselja kraj Dunava, građane brine ono što za njom ostaje Foto: Beta/Branislav Božić
Situacija u najviše poplavom pogođenim naseljima u Beogradu danas je stabilna. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će opštinske komisije popisati štetu.


U naselju Kotež koje je juče u toku dana bilo najviše pogođeno poplavama, situacija je trenutno stabilna. U toku je čišćenje ulica i prebacivanje vode crevima u kanale, tako da su ulice prohodnije nego juče.

Međutim, u razgovoru sa meštanima, saznali smo da su pojedini podrumi, pa i dvorišta, i dalje pod vodom. Ipak za N1 kažu da očekuju da će se u narednih nekoliko dana i to sanirati:

"Ovo je bila reka koja je išla. Prosto je neverovatno i zastrašujuće bilo. Ovom prilikom pozivam predsednika opštine, kao i predsednika, da to stvarno odrade, da ne bude samo kad su izbori, i da to bude priča da se stvarno ovim ljudima pomogne, jer su stvarno ekstra ugroženi".

"Generalno mi se plašimo samo da ne naiđu nove kiše, kao što je bilo nekih najava. E sad, ako ne, i kada se bude voda povukla, svakako bi trebalo da se uradi kompletna deratizacija celog ovog područja ovde".

Nakon velikog nevremena u Beogradu, najviše su bila pogođena naselja koja se nalaze s leve strane Dunava, poput Koteža, Borče i Krnjače... Situacija je trenuntno stabilna u svim tim naseljima, rekao je u toku dana gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ono što stanovnike tog dela grada još brine jeste, kako kažu, sve ono što voda ostavlja za sobom kada se povuče, tako da je najavljeno da će Zavod za javno zdravlje i biocide, zajedno sa Veterinom, izaći još danas teren.

 

Gradska čistoća besplatno odnosi kabasti otpad

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić najavio je danas da će ekipe tog preduzeća besplatno odnositi kabasti otpad koji je posledica poplava u beogradskim naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, građani naselja na levoj obali Dunava mogu da iznesu kabasti otpad ispred svojih kapija i o tačnoj lokaciji obaveste dispečere "Gradske čistoće" na brojeve telefona - 063 269 541 i 063 269 542.

Dodaje se da na čišćenju javnih površina u poplavljenim naseljima radi 40 ekipa JKP "Gradska čistoća" u tri smene.

autor: SA izvor: N1/Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side