Vladičin Han: Smetovi od tri metra zavejali puteve
08.01.2017 Vladičin Han

Vladičin Han: Smetovi od tri metra zavejali puteve

Vladičin Han: Smetovi od tri metra zavejali puteve Foto: Beta/Saša Đorđević
U opštini Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija jer su meštani desetak brdsko planinskih sela, zbog smetova visokih i do tri metara odsečeni od ostatka opštine.

Predsednik opštine Goran Mladenović izjavio je da se do tih sela već dva dana ne može doći ni uz pomoć mehanizacije kojom raspolaže lokalna samouprava a da su se meštani organizovali i pomažu koliko mogu u raščišćavanju smetova.

Prema njegovim rečima, mehanizacija ne može da raščisti puteve koje su zatrpali smetovi snega visine i do tri metra.

Mladenović je za Betu izjavio da su nanosi snega na lokalnim putevima toliko visoki da buldožer za tri sata rada uspevaju da očiste svega po 300 metara puta od snega.

"Nanosi snega su ogromni i teško ide njihovo raščišćavanje. Za sada struje ima na celom području opštine, međutim situacija je kritična a da bi ekipe Elektrodistribucije mogle da rade svoj posao moraju pre svega biti prokrčeni putevi, kazao je Mladenović.

On je rekao da se žitelji mesnih zajednica koje su trenutno odsečene od sveta zbog visokih nanosa snega sami organizuju oko raščišćavanja puteva i da pomažu koliko mogu opštinskim ekipama.

"Nigde nema panike a žitelji zavejanih sela se ne žale već strpljivo čekaju da dođemo do njih. Bili smo spremni i reagovali smo adekvatno ali padavine su ogromne", rekao je Mladenović.

Vladičin Han je jedina opština u Pčinjskom okrugu koja je proglasila vanredno stanje.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side