Vlada usvojila uredbu o monitorigu statusa voda
04.07.2019 Beograd

Vlada usvojila uredbu o monitorigu statusa voda

Vlada usvojila uredbu o monitorigu statusa voda Foto: Novi magazin/ SA
Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o utvrđivanju monitoringa statusa voda za 2019. godinu, čija će primena obezbediti efikasno i organizovano ispitivanje i praćenje kvaliteta i kvantiteta voda i omogućiti nastavak reorganizacije postojećeg sistema praćenja, saopšteno je posle sednice.

Na sednici su usvojeni i predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma Vlada Srbije i Mađarske, i to o saradnji u održivom upravljanju prekograničnim vodama i slivovima od zajedničkog interesa, kao i na izgradnji, upravljanju, održavanju, rekonstrukciji i sanaciji gasovoda za transport prirodnog gasa, koji bi trebalo da utiče na sigurnost snabdevanja.

Vlada je donela i odluku o obrazovanju Odbora za organizaciju Četvrte ministarske konferencije Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope o inovacijama, koja će biti održana 8. i 9. oktobra 2019. godine u Beogradu, uz učešće državnih delegacija, predstavnika industrijskih i naučno-tehnoloških parkova, univerziteta i kompanija i start-ap centara iz Kine i 17 zemalja CIEZ-a.

Članovi vlade usvojili su i izveštaj o sprovođenju "Programa za stanovanje i trajnu integraciju izbeglica u Srbiji-SIRP" sa predlogom aktivnosti za rešavanje pitanja integracije izbeglica.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side