06.12.2018 Beograd

Vlada usvojila Strategiju bezbednosti i zdravlja na radu za period od 2018. do 2022. godine

Vlada usvojila Strategiju bezbednosti i zdravlja na radu za period od 2018. do 2022. godine Foto: Novi magazin/ SA
Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju bezbednosti i zdravlja na radu za period od 2018. do 2022. godine sa Akcionim planom, čiji je cilj smanjenje povreda na radu za pet odsto.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, neophodno je strateško rešenje za smanjenje broja povreda na radu, posebno onih sa smrtnim ishodom, a primenom Strategije biće unapređeni bezbednost na radu i uslovi rada i očuvati zdravlje radno aktivnog stanovništva.

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora Razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji, sa  Evropskom investicionom bankom.

"Ovaj projekat je izuzetno značajan jer unapređuje sve infrastrukturne elemente unutrašnjeg vodnog transporta, kao što su luke, plovni putevi i Intelignetni saobraćajni sistemi, a istovremeno time ispunjavamo obaveze koje proizilaze iz pristupnog procesa Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Usvojen je i Projekat javno-privatnog partnerstva "Energetska sanacija i ugovorno isporučivanje toplotne energije Ekonomskom fakultetu u Kragejevcu".

"Izgradnjom sopstvene kotlarnice, zamenom spoljnih prozora i vrata, primenom ESCO modela u potpunosti će biti rešen problem energetske neefikasnosti. Nakon perioda od deset godina privatni partner predaće opremu Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu u vlasništvo, a uštede će biti i do 58 odsto", dodaje se u saopštenju.

Na današnjoj sednici utvrđena je osnova za zaključivanje sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj (AFD) i Društva za promociju i učešće u ekonomskoj saradnji (PROPARCO) u Srbiji.

Nacionalna sportska priznanja Vlada je danas dodelila Draganu Ristiću i Laslu Šuranjiju za osvojene zlatne medalje na svetskim takmičenjima u paraolimpijskoj disciplini streljaštvo, koja su održana u Hrvatskoj i Brazilu.

Usvojeni su i zaključak o usvajanju Finansijskog sporazuma između Srbije i Evropske komisije u vezi sa podrškom sektoru energetike i zaštite životne sredine, koja je obezbeđena u okviru Akcionog IPA prigrama za Srbiju za 2017. godinu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side