06.06.2019 Beograd

Vlada usvojila Predlog zakona o Komunalnoj miliciji

Vlada usvojila Predlog zakona o Komunalnoj miliciji Foto: Novi magazin / SA
Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o komunalnoj miliciji koji će omogućiti opštinama da, u saradnji sa policijom, preuzmu i realizuju "sopstveni deo odgovornosti za komunalni red u opštini".

Predloženim zakonom komunalna milicija dobila bi i nekoliko novih ovlašćenja kako bi se "unapredila njihova odgovornost o komunalnom redu", navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici Vlade predloženo je i da se naziv "komunalna policija" promeni u "komunalna milicija", s obzirom da naziv "policija" mogu da koriste samo Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Vlada je na sednici donela i odluku o proglašenju elementarne nepogode zbog obilnih padavina, grada i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova.

Kako se navodi u saopšenju Vlade, odluka predstavlja prvi korak u aktiviranju države u definisanju tačnog broja opština i štete nastale u poplavama, kako bi se pristupilo obnovi infrastrukture, privatnih i objekata javne namene.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.06.2019, 20:08h A, da...

    I da, zaboravih - imamo i žandarmeriju!

  • 7.06.2019, 20:12h rešava se i pitanje nezaposlenosti...

    "Vlada usvojila Predlog zakona o Komunalnoj miliciji.." ...- Em je korisno za red u naseljenim mestima, em rešava pitanje nezaposlenosti: Imamo već policiju, pa komunalnu policiju, pa sad i komunalnu miliciju, svaka od njih zapošljava POTREBAN broj "radnika". Tako će polovina radno sposobnih građana u Srbiji IMATI SIGURAN POSAO u tim institucijama, druga polovina građana - jer te institucije odlično rade - imati SIGURAN POSAO u institucijama tih institucija...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side