Vlada Švajcarske donira 240.000 evra za unapređenje socijalne zaštite u gradovima Srbije
07.07.2020 Beograd

Vlada Švajcarske donira 240.000 evra za unapređenje socijalne zaštite u gradovima Srbije

Vlada Švajcarske donira 240.000 evra za unapređenje socijalne zaštite u gradovima Srbije Foto: Pixabay
Vlada Švajcarske će u okviru projekta Swiš PRO donirati 240.000 evra u narednih godinu dana radi uspostavljanja efikasnog i održivog sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou u 21 gradu i opštini u Srbiji, saopštili su danas predstavnici ovog projekta.

Uz podršku Vlade Švajcarske i doprinosa lokalnih samouprava, u iznosu od oko 73.000 evra, biće povećani dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 1.400 građana iz ranjivih društvenih grupa.

Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim samoupravama realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, savetodavnih, socio-edukativnih i terapijskih usluga.

Realizacijom ovih projekata biće poboljšan položaj i socijalna uključenost pripadnika ranjivih grupa, pre svega starijeg stanovništva, odraslih osoba sa invaliditetom, dece sa invaliditetom i njihovih porodica, dece i mladih sa smetnjama u razvoju i problemima u ponašanju, kao i korisnika socijalne zaštite iz ruralnih područja.

Projekti su odabrani u okviru javnog poziva pod nazivom "Snage udruži, podršku pruži", koji je trajao od 3. marta do 22. maja, i bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona južne i istočne Srbije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side