Vlada Srbije usvojila Program razvoja eUprave 2020-2022
04.06.2020 Beograd

Vlada Srbije usvojila Program razvoja eUprave 2020-2022

Vlada Srbije usvojila Program razvoja eUprave 2020-2022
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Program razvoja elektronske uprave 2020 - 2022. i Akcioni plan za njegovo sprovođenje koji trasira put daljeg razvoja elektronske uprave u Srbiji, što je jedan od ciljeva reforme javne uprave i prioriteta Vlade, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.


"Uveren sam da će Program razvoja eUprave u Srbiji dati vetar u leđa daljoj digitalizaciji javne uprave, odnosno, da će Srbija još brže, efikasnije i jednostavnije usluživati svoje građane onako kako i zahtevaju moderna vremena u kojima živimo i radimo", rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ovim povodom.

On je izrazio uverenje da će realizacijom ovog programa Srbija ostvariti još veći skok na polju digitalizacije što će potvrditi njeno regionalno liderstvo u razvoju eUprave.

"Programom je predviđeno čak 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu koji će se razvijati u naredne dve godine, što samo govori o tome da smo se, kreirajući Program, vodili isključivom željom da građanin bude najvažnija osoba u procesu rada, a ne administracija", rekao je ministar.

Izradu Programa razvoja eUprave 2020 - 2022. podržala je Evropska unija u okviru projekta "Podrška reformi javne uprave u okviru Sektorskog reformskog ugovora za sektor reforme javne uprave", Fond za dobru upravu Vlade Ujedinjenog kraljevstva, UNDP i NALED.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side